Home » Van een kastje naar de muur: DIY vakkenkast van speelse kastjes

Van een kastje naar de muur: DIY vakkenkast van speelse kastjes

Zoals je weet, haal ik mijn inspiratie o.a. uit de woonbladen en soms raak ik zo enthousiast van wat ik lees, dat ik het direct in praktijk wil brengen in mijn eigen huis. Nu ben ik nog niet zo lang geleden verhuisd en de lege muur in de hal van mijn appartement vroeg om een jasje. En zo geschiedde met deze DIY vakkenkast….

DIY vakkenkast

DIY Vakkenkast

Na een zoektocht op het internet vond ik een behang genaamd: Hooked on Walls 2nd Skin, in de serie Splendour. Een vliesvinylbehang van een hoogwaardige kwaliteit, met prachtige en realistische dessins.

Nadat de bestelling in huis was, ben ik aan de slag gegaan. Het behangen was echt niet al te moeilijk. Pluspunt is dat de lijm kan worden aangebracht op de wand, wel even goed opletten dat je bij het aanbrengen van de banen behang de print goed op elkaar laat aansluiten.

DIY vakkenkast

Three of a kind style

Inmiddels stonden er een aantal kastjes in de hal te wachten. Deze kasjes kan je eenvoudig zelf maken van mdf of ander plaatmateriaal. Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan in kringloopwinkels naar bakjes, lades en kistjes. Zelf had ik nog een bollenzeef, een kastje met een deurtje, een oude (brocante) lijst en ”three of a kind” style boxjes (ooit gekocht bij Xenos), liggen in de verhuisdoos. Deze zijn geschilderd en de achterkanten zijn beplakt met het behang. Dat geeft een mooi en rustig effect, zodat de aandacht gaat naar het moois dat je erin zet. Het ophangen liet ik over aan mijn lief en nadat alles was opgehangen kon ik mijn dierbare kleinoden er in plaatsen.

DIY vakkenkast

Van een kastje naar de muur!

De stylingtip heb ik vertaald naar mijn eigen smaak en dat kan jij natuurlijk ook doen.

Toch ben ik eerlijk gezegd nog niet helemaal tevreden met het effect en waar dit aan ligt weet ik niet. Zijn het de kleuren van de vakken, die ik (eigenwijs) niet allemaal in dezelfde kleur heb gehouden, zijn het de vormen, de wijze van het ophangen, of is het misschien de inhoud?

vakkenkast kleine vakken[1]

Gelukkig kan je de inhoud van de kastjes iedere keer veranderen naar wens. Misschien vind je het leuk te stylen naar de seizoenen, de feestdagen of je persoonlijke stemming waar je op dat moment in verkeerd?

Mocht jij suggesties voor mij hebben, laat het mij dan weten, want alle feedback is welkom!

Info behang:
Prijsindicatie per rol: € 39,00.
Lengte: 10 (m), breedte 0.53 (m)DI

5 Comments

 1. Prachtig behang wat een heel leuk effect geeft. Je mist iets schrijf je, vind ik ook
  Wat ik vooral mis is een beetje kleur. De tinnen borden komen niet goed uit op dat.
  donkere blad ook de Boeddha is op de overzicht foto nauwelijks te zien.
  Maar dat is mijn mening ik vind het idee ontzettend leuk en zou zeker ook de
  collectie wisselen met de seizoenen of kerst. Groetjes Wini Schuster.

 2. Wat een leuke positieve reactie, bedankt Frits en ik ga zeker kijken wat ik met jouw advies kan doen… maar dan wel na mijn vakantie;).

 3. ?dank je wel en mamma van Anne-Marie!

 4. Wat leuk zeg! Ik hou van dit soort inspiratie, geeft echt een persoonlijke tint aan je huis.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*