Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
Markthal - shutterstock

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

poppenhuisbeurs

Dit weekend vindt de Poppenhuizen, Poppen en Miniaturenbeurs plaats in de broodfabriek in Rijswijk. En ik ga er heen met mijn moeder! Zoals jullie misschien wel weten maken mijn ouders de mooiste poppenhuizen en miniaturen. We gaan er dan ook heerlijk inspiratie op doen. Ook voor mijn ‘secret project‘…. De beurs vindt plaats op 14 en 15 oktober, en de toegang is € 8,00. Koop je je kaartje vooraf online dan betaal je maar € 5,00. Misschien zie ik je daar?

Markthal - shutterstock

Beleven

Vandaag vindt in Rotterdam de jaarlijkse World Food Day plaats. Deze dag is in het leven geroepen om mensen uit de regio bewust maken van alles wat er rondom voedsel in en rond Rotterdam gebeurd. Wil jij zien wat er allemaal bij komt kijken voordat er eten op je bord geserveerd word? Dit gratis evenement voor jong en oud vindt plaats in en rond de Markthal van 12:00 – 18:00 uur. Zie hoe voedsel in een kas wordt geteeld, proef de lekkerste producten en doe mee met de aardappeloogstdag. Of schrijf je in voor één van onze excursies bij voedselbedrijven uit de regio Rotterdam. Kijk in het programma wat er allemaal die dag te doen, proeven en beleven is!

museum kids week

Doen

Het is herfstvakantie dus genoeg tijd om er op uit te gaan met de kinderen. Heb je een museumjaarkaart (doen, is echt een aanrader!)?. Op deze site vind je de leukste tips voor musea en tentoonstellingen die bij uitstek geschikt zijn voor kinderen. In museumkidsweek vind je o.a. een griezelkabinet, een bottentocht, workshops over de ijstijd, kasteel bouwen van suikerklontjes en nog veel meer! Wie zei dat musea saai zijn?

kalender rituals

Kopen

Vorige week liet ik er al eentje zien van Essence: de adventskalender. Ik ben er echt dol op!! Nog eentje in de categorie ‘hebben, hebben, hebben’ is de adventskalender van Rituals. En je moet nog kiezen ook, want er zijn er twee: de exclusive adventkalender (€ 59,50) en de deluxe (€ 79,50). De inhoud van die laatste vertegenwoordigt dan wel een waarde van € 140,00 maar het is en blijft een hoop geld. Maar wat ziet het er leuk en luxe uit! En voor een meisje wat alles al heeft wellicht het perfecte kerstcadeau?

Perla koffie

Proeven

Koffie is in Nederland drankje nummer 1. We drinken gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie per jaar. Dat is circa 150 liter koffie per persoon per jaar. Perla (het koffiemerk van Albert Heijn) bestaat al sinds 1895 en is het op-1-na grootste koffiemerk in Nederland.

Perla smaakwiel

Onlangs is Perla vernieuwd. Zo is bijvoorbeeld alle Perla-koffie UTZ-gecertificeerd. De herkomst van elk pak Perla-koffie kun je achterhalen via de QR-code op de verpakking. Ook nieuw op de verpakking (die sowieso een stuk eigentijdser en frisser oogt): het Perla smaakwiel. Om het kiezen makkelijk te makenis alle Perla koffie verdeeld in vijf smaken die zijn gekoppeld aan een kleur. Deze kleur vind je terug op de verpakkingen. Van zacht & lichtzoet tot intens & veelzijdig, jij weet voortaan meteen welke koffie je uit het schap moet pakken.

Home sweet home

Lezen

Kijk jij ook zo graag naar ‘Koken met Van Boven’? Yvette is een heerlijke nuchtere vrouw die ontzettend lekker kan koken. Wist je dat Yvette is opgegroeid in Ierland. Daar liggen dan ook haar culinaire roots. Hier at zij haar eerste hapjes en ontstond haar liefde voor eten. De Ierse keuken is van oorsprong eenvoudig maar heeft veel te bieden: heerlijk lams- en rundvlees maar ook wilde zalm en makreel. Het boek Home Sweet Home is een ode aan de traditionele én de hedendaagse kookcultuur van Ierland. Maar vooral een lekker boek vol comfortfood. Van Shepherd’s pie tot het beroemde sodabrood en van pies en stews tot Irish cream fudge en appelchutney. Waar zullen we mee beginnen?

Het boek is hardcover, behoorlijk groot en zwaar (304 blz) en is echt een must-have voor in de boekenkast of keuken!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Ik vind dit altijd zo’n leuke rubriek! Ik reageer niet altijd (zit ik weer ’s te snuffelen op mijn telefoon) maar wat zie ik toch altijd weer voor leuks voorbij komen! Het boek Home Sweet Home lijkt me leuk!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*