Home » Japanse haverrijstsalade
Japanse rijstsalade

Japanse haverrijstsalade

Eet jij weleens haverrijst? Het is niet alleen een gemakkelijk, snel, goedkoop én gezond alternatief voor rijst, maar ook nog eens heel veelzijdig. Haverrijst bevat veel vezels en plantaardige eiwitten en is bovendien glutenvrij. Ik maakte er een heerlijke Japanse haverrijstsalade mee.

Japanse haverrijstsalade

Voedzame lunch

Met een kommetje van deze Japanse haverrijstsalade als lunch zit je gegarandeerd de rest van de middag vol! Voor een kleurrijk geheel kookte ik de rijst in half water/half bietensap. Knalt lekker uit het kommetje zo toch? De dressing van deze salade is echt heerlijk, je eet je vingers erbij op!

Burrito breakfast bowl

Haverrijst

Heb je al van haverrijst gehoord? Dit nieuwe alternatief voor witte rijst wordt steeds populairder. Het is lekker, voedzaam en past bij elke saus. Haverrijst is eigenlijk helemaal geen rijst. Het is gemaakt van glutenvrije haverkorrels die zijn gesneden en bewerkt om op rijst te lijken. Het resultaat? Een gezonde rijstvervanger die de voordelen van haver combineert met het gemak van rijst. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor witte rijst. Haverrijst is voedzaam, lekker en makkelijk in gebruik. Haverrijst is verkrijgbaar van Lassie en Fazer Wilja. Met die laatste maakte ik deze heerlijke breakfast burrito bowl

Japanse haverrijstsalade

Japanse haverrijstsalade

Japanse haverrijstsalade

Japanse haverrijstsalade

Een voedzame, gezonde en lekkere vegetarische lunch of maaltijd
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Voor de Japanse dressing

Aan de slag!

  • Kook de rijst in 10 minuten gaar met wat zout en laat een beetje afkoelen.
    150 gram haverrijst
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer door de rijst.
    2 eetlepels tahini, 2 eetlepels Kewpie mayonaise, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel mirin, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie
  • Doe de rijst in twee kommetjes en verdeel hier de avocado, boontjes en zeekraal over.
    1 avocado, 150 gram edamame boontjes, zeekraal
  • Bestrooi met sesamzaadjes.
    geroosterde sesamzaadjes
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*