Recente berichten

kleur in de keuken
Wonen

Kleur in de keuken

Toen ik zo’n 10 jaar geleden eindelijk genoeg geld bij elkaar had gespaard om mijn droomkeuken te kopen, kwam ik tot het besef dat het kiezen ervan geen sinecure is. Van kleur in de keuken tot ‘wat moet waar’. Ik neem je mee in mijn keuzes van toen! Kleurrijke keukens […]

kaasvlinders
Snack

Kaasvlinders

Meestal test ik een recept wel een keer of twee, drie voordat deze op de blog verschijnt. In het geval van deze kaasvlinders was dat echt geen straf! Want man oh man, wat zijn dit toch een heerlijke dooreters. Je moet wel een beetje plannen om ze op het juiste […]

Paashaas eiersalade - salade gepresenteerd als bolletje met oren van toast en snorharen van bieslook
Pasen

Paashaas eiersalade

Niet alleen is zelfgemaakte eiersalade velen malen lekkerder dan uit de winkel, maar op deze manier geserveerd zet je ook nog eens wat leuks neer bij het paasontbijt of de paaslunch of -brunch! Zo maak je deze leuke paashaas eiersalade! Eiersalade Een ei hoort erbij! En al natuurlijk helemaal met […]

Carpaccio pastasalade
Italiaanse keuken

Carpaccio pastasalade

Het is één van mij favoriete voorgerechten, hoewel  het regelmatig mis gaat in restaurants. De perfecte carpaccio moet wat mij betreft voldoen aan een aantal essentiële ingrediënten. En juist met die ingrediënten bedacht ik deze versie van een pastasalade: de carpaccio pastasalade! Carpaccio Met een hele lading truffel dressing. Zonder […]

De beste foodtrends van 2024
Lifestyle

De beste foodtrends van 2024!

In de wereld van voedsel veranderen trends echt om de haverklap. Elk jaar brengt nieuwe smaken, ingrediënten en culinaire ervaringen met zich mee. In 2024 zijn er een aantal opwindende foodtrends die de culinaire wereld zullen gaan overnemen. Van plantaardige eiwitten tot de wat meer geavanceerde technologieën, hier zijn de […]

Mini tompouce voor Pasen
Bakken, Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes! Tompouce Wist je dat […]

Hoofdgerecht

De beste couscous recepten voor elk seizoen

Couscous is een product dat je op heel veel verschillende manieren kan verwerken. Je kunt het gebruiken als basis ingrediënt in warme maaltijden, zoals couscous soep, maar ook als basis in heerlijke maaltijdsalades. Juist omdat het een veelzijdig product is, kun je er het hele jaar door van genieten. In […]

Petales de magnolia
Beauty

Pétales de magnolia, lente in een flesje!

Ik mocht weer een heerlijk nieuw parfum ontvangen: Pétales de magnolia. En hoewel er niets moeilijkers is dan een parfum in tekst te beschrijven, doe ik toch een poging. Want deze geur, die ruikt als lente in een flesje, wil je! Bloemige geuren Ik hou van bloemige geuren. Het mimosa […]

ei bloemen
Pasen

Avocado toast met ei bloemen

Deze avocado toast met ei bloemen schreeuwt toch gewoon lente op je bord? En dit heerlijke gerecht doet het vast ook goed tijdens het paasontbijt of – lunch! Ik vertel je hoe je die leuke ei bloemen maakt. Ei bloemen Een eitje op brood – of in de sla – […]

Hazelnoot schuimgebak toetje
Nagerecht

Hazelnoot schuimgebak toetje

Eén van mijn favoriete gebakjes is het hazelnoot schuimgebak, dat je in meerdere varianten kunt krijgen. Met slagroom of met botercrème, en dan het liefst in de smaak mokka! Toen ik onlangs een grote zak geroosterde hazelnoot ‘crunch’ mocht ontvangen bedacht ik dat ik wel een dessert wilde maken op […]