Geschiedenis

matses

Dit is waarom we matses eten met Pasen

Voor mij zijn matses onlosmakelijk verbonden met Pasen. Bij het ontbijt of de brunch hoort zo’n cracker besmeerd met boter en royaal bestrooid met suiker er gewoon bij. Maar waarom we matses eten met Pasen, dat wist ik eigenlijk niet. Ik zocht het voor je uit! Joodse traditie Een matse is in […]

poffertjes gemaakt van zelfgemaakte poffertjesmix

Culinair immaterieel erfgoed uit Nederland

Onlangs las ik een berichtje in de krant, over het feit dat snert koken was toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Nederland. Daar moest ik meer van weten! Vooral wat het culinair immaterieel erfgoed betreft natuurlijk. Immaterieel erfgoed Wat is dat nu eigenlijk, immaterieel erfgoed? Op de site van Immaterieel […]

dagelijks leven in de jaren 70

Het dagelijks leven in de jaren 70

Eerder schreef ik al een hele serie over de trends in eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. Ik vind het super leuk om zo in de geschiedenis te duiken. En jullie blijkbaar ook, want de serie wordt nog dagelijks goed gelezen! Ik beperkte me […]

geschiedenis van de kerstman

Geschiedenis van de kerstman

Tussen alle geschiedenisartikelen op mijn blog, mag in deze periode van het jaar de geschiedenis van de kerstman natuurlijk niet ontbreken! You better watch out, you better not cry, better not pout i’m telling you why, Santa Claus is coming to town! Geschiedenis van de kerstman De kerstman zoals we […]

Geschiedenis van de bijenkorf

Geschiedenis van de Bijenkorf

De Bijenkorf is al ruim 140 jaar een sterk merk. Een warenhuis dat naar eigen zeggen ‘het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis is waar iedereen bijzonder is’. Er zijn nu nog zeven filialen in Nederland. Maar de geschiedenis van de Bijenkorf begon met een kleine fourniturenwinkeltje in Amsterdam. Geschiedenis […]