Home » Geschiedenis » Pagina 3

Geschiedenis

Geschiedenis van de pepernoot

Geschiedenis van de pepernoot (en kruidnoot natuurlijk!)

In mijn reeks met geschiedenisverhalen mag in deze tijd van het jaar de geschiedenis van de pepernoot natuurlijk niet ontbreken. En dan doen we de kruidnoot er ook meteen bij! Geschiedenis van de pepernoot Pepernoten werden vroeger ook wel peperneut of peperbol genoemd. Ze worden gemaakt van roggebloem met honing en […]

Solán de Cabras

Solán de Cabras, water uit de oudste bron ter wereld

Hoewel ik graag wijn drink bij het eten, serveer ik daar ook altijd water bij. En dan bij voorkeur mineraalwater van Solán de Cabras. Om de mooie blauwe fles, maar ook om de geschiedenis die er achter zit. Het mineraalwater komt namelijk uit de oudste bron ter wereld! Ik vertel […]

Geschiedenis van Calvé

Geschiedenis van Calvé

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over de geschiedenis van producten en merken. Vooral oerhollandse merken met een lange historie hebben mijn grote belangstelling. Zoals de geschiedenis van Calvé! De geschiedenis van Calvé De geschiedenis van het Nederlandse merk Calvé begint in 1883 in Delft. Daar werd de Nederlandse Oliefabriek […]

geschiedenis van het restaurant - de waag

Geschiedenis van het restaurant

Al sinds mensenheugenis kennen we ‘gelegenheden waar je kunt eten’. Zoals een taverne of een herberg. Maar de restaurants zoals wij die nu kennen, zijn pas ontstaan in de 18e eeuw. Een stukje geschiedenis van het restaurant! Herberg Herbergen waren vooral plaatsen voor voeding en onderdak aan reizigers. Men schoof […]

dagelijks leven in de jaren 80

Het dagelijks leven in de jaren 80

Eerder schreef ik al een hele serie over de trends in eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 ,00 en 10. Ik vind het superleuk om zo in de geschiedenis te duiken. En jullie blijkbaar ook, want de serie wordt nog dagelijks goed gelezen! Ik beperkte me toen tot eten en drinken, dit keer […]

Oerhollands Oosters

Oerhollands Oosters: Inproba, Conimex en Suzi Wan

Zoals je al in een eerder artikel over de geschiedenis van het Chinees Indisch Restaurant hebt kunnen lezen heeft Nederland al een langere geschiedenis met de Oosterse keuken. We eten graag een bordje babi pangang of nasi met saté, ook gewoon thuis. En daarvoor halen we producten in huis van […]