Geschiedenis

Onmisbaar in de keuken: peper, zout en Tabasco!

In mijn keuken vind je – naast ontelbaar veel kruiden en specerijen – altijd peper, zout en Tabasco. Een paar druppels Tabasco versterken de smaak van elk gerecht. Er zijn maar weinig producten die zo algemeen toepasbaar zijn als Tabasco. Eigenlijk alleen peper en zout. Laten dat nu net de […]

geschiedenis van beroemde gerechten: beschuit

Geschiedenis van beroemde gerechten #26: beschuit en vlaai

Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: beschuit en vlaai. Geschiedenis van beroemde gerechten Beschuit Een beschuitje met muisjes […]

geschiedenis van beroemde gerechten - hutspot

Geschiedenis van beroemde gerechten #24: hutspot en slavink

Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: hutspot en slavink. Geschiedenis van beroemde gerechten Hutspot Hutspot, ook wel stamppot […]

geschiedenis van beroemde gerechten chimichurri

Geschiedenis van beroemde gerechten #22: chimichurri en paella

Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: chimichurri en paella. Geschiedenis van beroemde gerechten Chimichurri Chimichurri is zowel een saus […]