Ik mocht kennis maken met de nieuwe Botanical Dressings van Remia. In ruil voor een recept op Instagram kreeg ik super leuk pakket opgestuurd. Ik had ook gelijk al een idee wat ik er mee wilde gaan maken! Deze heerlijke noodle salade met garnalen en mango is ideaal voor een zomerse picknick!
Botanical Dressings
Remia komt met een drietal dressings op basis van fruit, kruiden en plantenextracten. Ik ging aan de slag met de romige mangodressing met een vleugje kurkuma en gember. Perfect voor in de salade of bijvoorbeeld een pokebowl.
Naast deze variant zijn er nog twee smaken:
🍋 een friszure citrusdressing met citroensap, limoenblad en maanzaad. Lekker bij salades, kip en vis
🌺 Een friszoete frambozendressing met hibiscus en tamarinde, lekker bij salades met kaas en noten
Noodle salade in een little gem blad
Ik maakte voor de lunch deze heerlijke noodle salade met de mango, gember & kurkuma dressing. Geserveerd in een little gem slablad heb je zelfs geen borden of bestek nodig. Ideaal dus voor een zomerse picknick! Ik gebruikte een steker om bloemetjes uit de mango en de avocado te steken. Maar gewoon in blokjes snijden kan natuurlijk ook. De eetbare bloemen maken dit fleurige gerechtje af!
Noodle salade met garnalen en mango

Noodle salade met garnalen en mango
Ingrediënten
- 200 gram glasnoedels
- 100 gram garnalen
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 handje edamame bonen
- geroosterde kokosvlokken
- Remia boticanal mangodressing
- 1 little gem salade
Aan de slag!
- Kook de noodles 3 minuten en spoel af met koud water.200 gram glasnoedels
- Snijd de avocado en mango in blokjes. Ik stak bloemetjes uit de avocado en mango, wel zo vrolijk toch?1 mango, 1 avocado
- Meng de garnalen, mango, avocado en edamame boontjes door de noodles en voeg dressing naar smaak toe.100 gram garnalen, 1 handje edamame bonen, Remia boticanal mangodressing
- Breng op smaak met zout en peper en serveer in little gem bladeren. Bestrooi met geroosterde kokosvlokken.geroosterde kokosvlokken, 1 little gem salade