Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango. Backpackers favourite Ik ben […]
Aziatische keuken
De Thaise keuken: thuis en op vakantie
Ik kan best stellen dat de Thaise keuken mijn favoriete keuken is. Ik heb nog geen gerecht ontdekt dat ik niet lekker vind. Om op vakantie iedere dag Thais te ‘moeten’ eten was dan ook beslist geen straf. Vandaag geef ik een impressie van wat ik allemaal gegeten heb en […]
Poké bowl met avocado en krab
Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noemen haha. Ik weet niet wat het is, maar eten smaakt op een of andere manier fijner als je uit […]
Vlog Thaise kookcursus in Chiang Mai
Deze vakantie heb ik een wel heel bijzonder puntje van mijn fifty before fifty ‘bucketlist’ kunnen schrappen: het volgen van een Thaise kookcursus in Chiang Mai (Thailand). En ik heb er gevlogd, zodat jullie vandaag gezellig kunnen meekijken. Mijn allereerste vlog ooit. En geloof me, dat valt nog niet mee. […]
Pad thai met kip
Pad thai met kip. Ik mocht deze maand koken van de blog Duizenden1dag. Komt die naam je bekend voor? Dat klopt, Martine stond onlangs nog in de rubriek Nostalgie en eten.Ik vind het iedere maand weer een feestje om op de aan jou toegewezen blog lekker te gaan rondneuzen en […]
Indonesische opor ayam
Ik at voor het eerst opor ayam bij restaurant Garoeda in Den Haag. Een prachtig oud Indonesisch restaurant waar je heerlijk rijsttafels kunt eten. Mijn man en ik vielen als een blok voor een gerecht van supermalse kruidige kip gestoof in kokosmelk. Dat bleek dus de opor ayam te zijn. […]