Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van www.bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl Een blog boordevol heerlijke recepten van blogger Johanneke, die al heel wat jaren haar recepten online plaatst. Ik koos – dol als ik ben op de Thaise keuken – voor de Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip. Dat klinkt gewoon […]
Aziatische keuken
Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)
Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een […]
Vadouvan curry met kip
Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest […]
Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewnoten
In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik eigenlijk alleen maar als ik uit eten ging. De soba noodles zijn deels gemaakt van boekweitmeel wat ze een aparte smaak geeft. En […]
Massaman Curry (Kaeng massaman)
Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]
Indiase lamscurry (Gosht kari)
Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry. Bijgerechten bij de curry Deze […]