Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]
Bakken
Sinterklaas cadeaukoekjes
Als er één ding is waar ik mijn man blij mee kan maken, dan is het wel met zelfgebakken roomboterkoekjes. En de meeste visite maak ik er trouwens ook blij mee. Voor Sinterklaasavond bedacht ik deze leuke Sinterklaas cadeaukoekjes! Vormpjes Ik moest even flink zoeken, want ook al heb ik […]
Caramelita
De caramelita heeft wel wat weg van mijn favoriete millionaires shortbread. Alleen is dit ‘gebakje’ nog rijker en zoeter. Mierzoet zelfs! Serveer het dan ook in kleine brokjes. Zooooooo lekker! Caramelita havermoutbars Ik at voor het eerst caramelita tijdens een high-tea. Laat je niet misleiden in de gedachte dat havermout […]
Kwarktaart met aardbeienrand
In de tv-serie The British Bake off (het origineel van Heel Holland Bakt) zag ik een mooie kwarktaart met aardbeienrand voorbij komen. Dat wilde ik ook maken! Acetaatfolie Het bleek helemaal niet zo moeilijk om te doen eerlijk gezegd. Het grote geheim: acetaatfolie, ook wel inlegfolie genoemd. Hiermee bekleed […]
Speculoos cruffins
Cruffins? Wat zijn dat nou weer? Cruffins zijn een samentrekking van croissants en muffins. Een eenvoudig te bereiden lekkernij die je kunt vullen met bijvoorbeeld jam of Nutella. Ik maakte speculoos cruffins. Croissantdeeg Omdat je in dit recept een blikje croissantdeeg gebruikt, heb je binnen 20 minuutjes deze lekkere warme […]
Mini mokkataartjes
Ik vind mokkataart lekker maar veel te machtig. Zo’n enorm zware punt taart krijg ik gewoon echt niet op. Bij collega foodblogger De Zoetekauw zag ik het idee voor deze mini mokkataartjes, die ook nog eens snel en makkelijk te maken zijn. Ik ging er mee aan de slag! Kletskopjes […]