Home » Bakken » Pagina 18

Bakken

Sneeuwbol cupcakes

Sneeuwbol cupcakes

Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo mooi! Maar toen bedacht ik me dat ik ook best een sneeuwbol zou kunnen maken van een halve plastic kerstbal. Zo gezegd zo gedaan! […]

Bramenkwarktaartjes

Op de markt wist ik alweer een poosje geleden twee doosjes met bramen voor 1 euro te scoren! Super rijp en om direct op te eten maar ik wist al meteen wat ik er mee wilden maken: bramenkwarktaartjes! Ik vind het zo ontzettend leuk om kleine taartjes te maken. Het […]

Gevulde speculaaskoeken

Voor de foodblogswap* van oktober mocht ik koken van de blog Mammatjevanalles waar mijn oog al snel viel op het recept voor gevulde koeken. Dat wilde ik al heel lang een keer maken! Maar omdat het over ruim een maand alweer Sinterklaas is besloot ik er gevulde speculaaskoeken van te maken Amandelspijs […]

Halloween DIY: griezelige cupcakes

Een regenachtige middag in de herfstvakantie is bij uitstek geschikt om gezellig aan de keukentafel te gaan zitten, allerlei lekkers uit te stallen en met de kinderen deze griezelige cupcakes Halloween te maken. Je kunt daarvoor zelf eenvoudige cupcakes bakken of ze gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Wel zo makkelijk! Leg […]

Hondenkoekjes bakken

Ja, je leest het goed! Vandaag heb ik voor jullie een recept om zelf hondenkoekjes te bakken! Komende zondag (4 oktober) is het weer Dierendag en verdient jouw huisdier natuurlijk een extraatje. En hoe leuk is het om dat zelf te bakken! Zelf heb ik twee dwergpapagaaitjes, Coco en Zaza, die […]

Quiche lorraine

Hoewel het er nu niet erg op lijkt (en je zelfs het idee hebt dat het er ook niet meer van gaat komen…) toch hebben september en oktober nog best wat mooie dagen in verschiet.  Van die dagen waarop het heerlijk is om even snel een fles wijn of limonade […]

Meringue schuim en meringue sandwich

Op het leuke blog van Laura’s bakery zag ik een techniek om meringue schuimpjes met gekleurde strepen te maken. Zo mooi! En hoewel het er best ingewikkeld uit zag zijn ze – als ik zo bescheiden mag zijn – perfect gelukt! Net als op het blog van Laura maakte ik […]

Italiaanse hartige taart met kip en citroen

Deze Italiaanse hartige taart met kip en citroen staat al een aantal jaar bij ons op het menu en komt oorspronkelijk uit de Allerhande. Een hartige taart zonder kaas, dat zie je niet vaak! Door de citroen, rozemarijn en salie smaakt deze taart fris en zomers. Maar hij is ook best […]

Glas in lood hartenkoekjes voor moederdag

Afgelopen kerst probeerde ik voor het eerst glas-in-lood koekjes te bakken. Een ogenschijnlijk ingewikkelde techniek die uiteindelijk reuze mee bleek te vallen. Ik durf zelfs te zeggen dat het een redelijk kan-niet-mislukken recept is, wat er ook nog eens fantastisch uit ziet. Het leek me leuk om dit keer aan […]

Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!

Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van […]