Op het leuke blog van Laura’s bakery zag ik een techniek om meringue schuimpjes met gekleurde strepen te maken. Zo mooi! En hoewel het er best ingewikkeld uit zag zijn ze – als ik zo bescheiden mag zijn – perfect gelukt! Net als op het blog van Laura maakte ik […]
Bakken
Italiaanse hartige taart met kip en citroen
Deze Italiaanse hartige taart met kip en citroen staat al een aantal jaar bij ons op het menu en komt oorspronkelijk uit de Allerhande. Een hartige taart zonder kaas, dat zie je niet vaak! Door de citroen, rozemarijn en salie smaakt deze taart fris en zomers. Maar hij is ook best […]
Glas in lood hartenkoekjes voor moederdag
Afgelopen kerst probeerde ik voor het eerst glas-in-lood koekjes te bakken. Een ogenschijnlijk ingewikkelde techniek die uiteindelijk reuze mee bleek te vallen. Ik durf zelfs te zeggen dat het een redelijk kan-niet-mislukken recept is, wat er ook nog eens fantastisch uit ziet. Het leek me leuk om dit keer aan […]
Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!
Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van […]
Banoffee pie
Voor een verjaardag maakte ik laatst de beroemde Britse banoffee pie. En hoewel de combi banaan, karamel, walnoot en slagroom vast vele harten sneller doen kloppen vond ik er niets aan. Veels te zoet. En te veel. En te machtig. Maar omdat ik de ergste niet ben, geef ik jullie […]
Paascakejes (worteltaart cupcakes)
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, worteltaart cupcakes met […]
Kliekipedia: mini kliekjes quiches
In de MHK culi news flash van februari maakte ik al melding van Kliekipedia, een initiatief van Sire om voedselverspilling tegen te gaan. Want gemiddeld gooien we per persoon in Nederland zo’n 50 kilo voedsel weg! Op www.kliekipedia.nl krijg je antwoord op vragen over verspilling en kun je inspiratie opdoen voor […]
Mediterrane quiche met lamsgehakt
Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet! Lamsgehakt Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen […]
Bloombites & Pansy shortbread cookies
Koken met bloemen, hoe leuk is dat? Bloemen smaken vaak zoet en zijn dus zowel decoratief als lekker. In de sla, op de taart of cupcake, in de soep. Niet alle bloemen zijn echter eetbaar, en de bloemen die je in de winkel koopt of in een plantsoen plukt zijn […]
Glas-in-lood-koekjes
In Heel Holland bakt zag ik voor het eerst deze zogenaamde ‘glas-in-lood’ techniek. Het leek me super om hiermee kerstkoekjes te maken. Het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt. En het ziet er fantastisch uit! Ik heb ook harten glas-in-lood-koekjes gebakken! Glas-in-lood-koekjes Wat heb je nodig: 55 gram poedersuiker 175 […]