Vorige week liet ik al een recept van pompoensoep zien waarin ik gebruik maakte van essentiële olie. Voor het tweede recept waarbij ik gebruik heb gemaakt van de essentiële olie, heb ik gekozen voor een recept van Donna Hay. En wel die van haar waanzinnig lekkere chocolade-karamel plaatkoek. Als je […]
Bakken
Wegen en meten = weten!
Het leuke van koken is dat je op je gevoel en smaak kunt werken. Nog een beetje van dit, een snufje van dat, en tussentijds steeds goed proeven. Bakken daarentegen is weer een heel ander verhaal. De maatvoering luistert nauw, en alle ingrediënten moeten zorgvuldig worden afgewogen. Voor een goede […]
Zelf mergpijpen maken
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Lianne: de Zoetekauw. Zowaar een opgave, want bijna alles wat zijn maakt ziet er verrukkelijk uit. Neem zeker een keer een kijkje! Toch was ik er vrij snel uit, en dat komt ook omdat zelf mergpijpen maken […]
Blue velvet cake
Blauw is mijn lievelingskleur! Nu zie je qua voeding niet zo heel veel blauws voorbijkomen. Blauwe bessen. Blue Curacao. Blauwe M&M’s. Dat was het wel zo’n beetje. Of het moet uit dat gekke Amerika komen, zoals deze prachtige blue velvet cake. Blue velvet cake Red velvet cake, dat kennen we […]
Week van de zomerkoninkjes: aardbeienrecepten van collega foodbloggers
Toen ik op Facebook in de Foodbloggersgroep een oproepje deed voor lekkere aardbeienrecepten werd ik overspoeld met linkjes. Op mijn eigen blog heb ik natuurlijk ook wel wat recepten met aardbei staan, zoals een heerlijke aardbeienlikeur of met cheesecake gevulde aardbeien. Of wat dacht je van een heerlijke aardbeienslof? En met deze […]
Week van de zomerkoninkjes: aardbeienplaattaart
Als de temperatuur weer gaat stijgen en de zon zich steeds meer laat zien krijg ik echt het gevoel: de zomer komt er weer aan! Kunnen we eindelijk weer naar buiten om te genieten van het mooie weer. En om lekker te kunnen eten in de tuin. Bij dit zomergevoel horen […]