Home » Feestdagen » Kerst

Kerst

Kerstkrans voor in de keuken

Kerstkrans voor in de keuken

Deze gezellige kerstkrans voor in de keuken ziet er niet alleen heel leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker. Je hebt ‘m in een handomdraai gemaakt, ik vertel je hoe! Metalen ring Een metalen ring om zelf een krans te maken kocht ik bij Sostrene Grene, maar je kunt […]

Amuse hoorntjes met steak tartaar

Amuse hoorntjes met steak tartaar en truffel

Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. Toen ik laatst experimenteerde met het maken van amuse hoorntjes, wist ik gelijk dat ik ook een amuse hoorntje met steak tartaar wilde maken! Een heerlijk hoofdgerecht vermomd als amuse! Zelf amuse hoorntjes maken […]

Deconstructed Beef Wellington

Deconstructed Beef Wellington

Beef Wellington is een klassiek gerecht, van ossenhaas met paddenstoelen en ham, verpakt in bladerdeeg en gegaard in de oven. Heel eerlijk? Bij mij mislukt dit gerecht regelmatig. Vooral omdat het bladerdeeg niet goed wil garen. Ik bedacht daarom deze hippe ‘deconstructed’ versie. Ofwel alle onderdelen van de klassieker, maar […]

pani puri caprese

Pani puri caprese

Noem het vloeken in de kerk of fusion avant la lettre, feit is dat deze pani puri caprese super lekker is. India meets Italy, in een smakelijk en feestelijk voorgerecht! Pani puri Pani puri is een populaire Indiase streetfood die bestaat uit een knapperig, hol gefrituurd deegballetje (de puri), gevuld […]

Kerst suikerklontjes maken

Kerst suikerklontjes maken

Wanneer je de visite deze kerstdagen koffie of thee wilt serveren, dan staat een schaaltje met kerst suikerklontjes wel zo leuk op tafel! Je maakt deze suikerklontjes eenvoudig met ingrediënten die je al in huis hebt en een beetje geduld! Siliconen vorm Alles wat je nodig hebt is kristalsuiker en […]

Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Deze heerlijke amuse van zalmtartaar met soja kaviaar is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen nog op het laatste moment de amuselepels hoeft samen te stellen. Een heerlijk éénhaps voorgerechtje waarmee je indruk maakt bij het kerstdiner! Zalmtartaar Ik maak de zalmtartaar van gerookte zalm, die ik op smaak […]