Het is even een klusje maar dan heb je wel wat: verse ravioli met garnalen (in kerstboomvorm!) en zeekraal. Een mooi voorgerecht voor kerst! Zelf verse ravioli maken De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan […]
Feestdagen
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt! Zalmbonbon Ik vulde de zalmbonbon met […]
Geroosterde spruitjes met kerriesaus
Ik ben nooit echt fan geweest van spruitjes. Helemaal niet zoals we ze vroeger tot snot kookten. Maar zoals voor veel groente geldt: de bereidingswijze kan zo veel verschil maken. Wanneer je de spruitjes roostert krijgen ze een zachte smaak en behouden ze een bite. En geserveerd aan spiesjes met […]
Zelfgemaakte cadeaus voor kerst
Omdat alles al duur genoeg is. Iedereen bijna alles al heeft. Maar vooral omdat er zoveel liefde en aandacht in gaat: zelfgemaakte cadeaus voor kerst zijn wat mij betreft de ultieme vorm van naastenliefde. En dat is waar het deze dagen om draait toch? Ik geef je tips voor de […]
Champignonragout (vega of vegan)
Pasteibakjes (of ragoutbakjes) met champignonragout zijn toch wel een echte Hollandse klassieker. En vrijwel iedereen vindt het lekker. Het is een goedkoop en vegetarisch gerecht dat eenvoudig ook vegan te maken is. Het ideale voorgerecht dat je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ragoutbakjes Wil je het helemaal goed doen, […]
Kerstcadeau inspiratie
Ik vind het altijd leuk om met veel liefde en aandacht mijn kerstcadeaus te kopen. Echt iets te zoeken wat bij de ontvanger past. En het daarna heel mooi in te pakken. Ik heb al weer heel wat online afgezocht, en deel vandaag mijn kerstcadeau inspiratie met jullie! Kerstcadeau inspiratie […]