Sinterklaas

Pepernoot of kruidnoot? Plus natuurlijk het recept!

Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. In die tijd krijgen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt zijn van deegresten van peper- en kruidkoek. Het eten van pepernoten is al te zien op schilderijen van Jan Steen. Sinds de 18e eeuw is de […]

Amandelspijs maken

In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een stuk goedkoper, maar ook een stuk minder lekker! Dit banketbakkersspijs […]

Marcipano, smeerbare marsepein

Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein. Hij is voor groot en klein, voorzien van taai en marsepein. Liefhebbers van marsepein komen deze dagen goed aan hun trekken. Je struikelt nu over de aardappeltjes, varkentjes en wortels. Maar wist je dat marsepein nu ook verkrijgbaar […]

Wie zoet is krijgt…..

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Voor mij toch wel de leukste en gezelligste dagen van het jaar. De aankomst van de boot, het Sinterklaasjournaal, schoen zetten, pakjes avond. Daarom op My happy kitchen de komende weken extra aandacht voor dit puur Hollandse feest. Wie zoet is krijgt…..een […]