Home » Lekkere box met schoonheidsfoutjes: Chef Ali maaltijdbox
Chef Ali maaltijdbox

Lekkere box met schoonheidsfoutjes: Chef Ali maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn in Nederland inmiddels helemaal ingeburgd. Van Hello Fresh tot AH. Een relatief nieuwe speler (mei 2016) in maaltijdboxland is de Chef Ali maaltijdbox. De belangijkste kenmerken? Biologisch, exotisch, smaakvol én halal. Mounir Toub, bekend van o.a. 24 Kitchen ontwikkelt de recepten voor deze maaltijdbox.

Chef Ali maaltijdbox

Chef Ali maaltijdbox

Het aanbod van de Chef Ali maaltijdbox op de website klinkt goed. Vanuit de stadboerderij in Amsterdam Osdorp komen de zelfverbouwde en biologische groenten, fruit en kruiden. Jan van As en Slaggerij Kaddour zorgen voor de lekkerste en duurzaam gevangen vis en scharrelvlees.

Verder werkt deze maaltijdbox een beetje zoals bekend van andere boxen. Je bestelt eenmalig of je neemt een flexibel abonnement die je altijd kunt pauzeren of stopzetten. Alleen de levertijden zijn beperkt: Chef Ali bezorgt alleen op zaterdag. Wel krijg je op vrijdag een berichtje met het tijdsvak (een uur) van de bezorging. Je hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven!

Chef Ali maaltijdbox

De gerechten

Iedere week kun je op de site zien wat de gerechten van die week zijn. Er zit altijd een vlees, een vis en een vegetarisch gerecht in je box. Voor een box voor 1 persoon betaal je € 29,00, iets minder dan € 10,00 per gerecht. Met z’n tweetjes ben je al goedkoper uit. Dan betaal je € 39,00 en dus nog maar € 6,50 per gerecht p.p. Met vier personen ben je het allergoedkoopst uit (€ 4,91 p.p.). In mijn box zaten de volgende drie gerechten: schelvis met dragonsaus en gekarameliseerde peen, Turkse dolma’s met een vleugje Marokka en Noedelsalade met geroosterde groente.

Chef Ali maaltijdbox

Wat vond ik ervan?

Ik kreeg de box op zaterdag bezorgd, binnen het afgesproken tijdstip. Een doos vol heerlijkheden, bomvol groente en fruit. Helaas ontbraken de receptkaarten! Gelukkig was dat met een telefoontje snel verholpen en kreeg ik ze per mail alsnog toegestuurd.

Ik heb de gerechten klaargemaakt als ware ik een onervaren kok. Omdat ik weet dat veel van mijn vrienden juist maaltijdboxen bestellen omdat ze a) niet kunnen koken en b) totaal geen inspiratie hebben wat klaar te maken en hoe.

Bij het eerste gerecht ging het eigenlijk al fout. Want bij stap 6 moest de schaal met de gevulde paprika’s al in de oven maar pas bij stap 13 werd gezegd je oven voor te verwarmen op 150 graden…. Gelukkig lees ik – eigenwijs als ik ben – altijd eerst het recept even goed door.

Schoonheidsfoutjes

En zo waren er nog wel meer schoonheidsfoutjes. Zo ontbraken er soms ingrediënten of het waren er juist veels te veel. Ik had voor twee personen 800 (!) gram vis gekregen maar de abrikozenreepjes voor de salade kon ik niet vinden. Ook stonden er ingrediënten genoemd die je zelf moest toevoegen maar er al bij in zaten (b.v. de kerrie) en vice versa (b.v. honing).

Chef Ali maaltijdbox

Race tegen de klok

Bovendien had ik het idee dat er teveel werd getracht om binnen de 25 minuten bereidingstijd te blijven, iets wat de meeste gerechten gewoonweg niet ten goede kwam. Want je krijgt groente gewoonweg niet goed gaar in 12 minuten in de oven, hoe klein je ook snijdt. En de gehakt in de paprika was na de genoemde oventijd echt nog gedeeltelijk rauw. Er wordt op de receptkaarten weliswaar gezegd dat je – als je meer tijd hebt – het gehakt beter eerst kunt bakken en de groente langer in de oven moet doen, maar dan neemt niet weg dat het oorspronkelijke recept wel gewoon moet kloppen.

Chef Ali maaltijdbox

Lekker!

Maar als je de recepten goed doorleest en wat extra tijd neemt, dan zet je wel hele lekkere gerechten op tafel. De gekarameliseerde worteltjes bijvoorbeeld, die gaan hier nog zeker vaak op tafel komen. En ook de krieltjes in dragon roomsaus waren to die for! En alle porties zijn echt ruim voldoende, wij hebben met drie personen gegeten van een maaltijdbox voor twee.

Ook proberen?

Schoonheidsfoutjes dus, die vast nog wel zullen worden aangepast. Ik geef ze in ieder geval het voordeel van de twijfel.

Zelf een Chef Ali maaltijdbox proberen? Van Chef Ali mag ik € 7,50 korting geven op een maaltijdbox. Gebruik hiervoor bij bestelling de code vriendenkorting750 Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen!

Voor deze blogpost heb ik artikelen toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*