Home » Pulled chicken wraps met coleslaw

Pulled chicken wraps met coleslaw

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Marlies van Thefoodvoyage. Naast koken reist zij graag de wereld over. Net als ik dus! Op haar blog staan veel lekkere recepten, dus het was nog lastig kiezen! Omdat ik nog iets zocht voor het avondeten koos ik voor de pulled chicken wraps!

pulled chicken wraps

Pulled chicken

Op dagen dat ik niet hoef te werken vind ik het prima om recepten te kiezen die wat meer tijd vergen. Oventijd of wachttijd, zodat ik ondertussen gewoon lekker aan mijn blog kan werken. Pulled chicken wraps is typisch zo’n recept dat veel tijd in beslag neemt (2,5 uur in totaal) maar heel weinig moeite kost. Ideaal dus!

coleslaw

Coleslaw

Net als Marlies koos ik er voor coleslaw te maken om in de wraps te gebruiken. Als ik eerlijk ben koop ik meestal kant-en-klare coleslaw in de supermarkt. Dit keer maakte ik het lekker zelf. Het recept voor mijn coleslaw krijg er je vandaag dan ook bij. De wraps kocht ik ook kant-en-klaar. Maar op mijn blog vind je ook het recept om zelf wraps te maken!

pulled chicken wraps

Pulled chicken wraps met coleslaw

Wat heb je nodig (2-3 personen)

Voor de pulled chicken:

  • 500 gram kippendijfilets
  • 250 ml barbecuesaus (ik gebruikte een honey glazed smoked bbq-saus)
  • Tabasco en/of worchestire saus
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ui in ringen

Voor de coleslaw:

  • 300 gram gesneden witte kool
  • 5 wortelen, geraspt
  • 1 groene appel, geraspt
  • 100 gram creme fraiche of sour cream
  • 100 gram mayonaise
  • 3 eetlepels suiker of honing
  • 2 eetlepels lekkere azijn (ik gebruikte whiskey-azijn)!
  • Versgemalen zwarte peper
  • Handje rozijnen

Wraps of broodjes.

Meng in een kom de barbecuesaus met een paar druppels tabasco en/of worchestire saus naar smaak. Voeg hier de gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden aan toe. Roer goed door en leg er de hele kippendijfilets in. Schep goed om en laat tenminste een uur marineren.

Maak ondertussen de coleslaw:

Meng de dressing in een kom. Zet even apart. Meng de kool, wortel en appels in een kom en voeg hier de dressing aan toe. Roer er de rozijnen door. Proef en breng op smaak met zout en peper (en eventueel suiker). Serveer direct of laat een paar uur staan, wordt de smaak alleen maar lekkerder op.

Verwarm de oven voor op 130 graden. Doe de kippendijtjes met marinade in een ovenschaal en voeg de ui toe. Laat ca. 1,5 uur garen in de oven. Ik zette de kookwekker steeds op een half uur, dan kun je tussentijds even de kip omdraaien. Haal na 1,5 uur uit de oven en trek de kip uit elkaar met wee vorken.

Serveer de kip met wraps en coleslaw en eventueel wat mangosalsa of -chutney.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*