Home » My happy kids: zelf wraps maken
Zelf wraps maken

My happy kids: zelf wraps maken

Ter variatie mag Bodhi graag een wrap in zijn lunchtrommeltje vinden. Weer eens wat anders dan zo’n Hollandse boterham met kaas. Wraps zijn bovendien heel makkelijk te beleggen en je kunt er behoorlijk je fantasie op loslaten. Nog veel lekkerder dan wraps uit een pakje: zelf wraps maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk!

Zelf wraps maken

Bak ze ’s avonds en bewaar ze – na afkoelen – in een plastic ziploc zakje. De volgende dag kun je ze naar keuze beleggen en in de broodtrommel doen. Of je eet ze natuurlijk meteen op als avondeten, als onderdeel van een lekkere tex-mex maaltijd. Het lukte mij niet om hele mooie ronde wraps te krijgen. Maar ja, daar merk je opgerold niets van. En het ziet er lekker ambachtelijk uit toch?

Zalm-ei wrap

Een lekkere manier om je wrap te beleggen is met gerookte zalm en (verse of kant-en-klare) eiersalade. Als je op de link klikt vind je een recept voor verse eiersalade. Niet moeilijk, wel zo lekker! Beleg de wrap met plakjes (ijsberg)sla, eiersalade en plakjes gerookte zalm. Even oprollen en in tweeën snijden. Steek eventueel een prikker door beide helften

Zelf wraps maken

Wat heb je nodig (6 stuks)

  • 200 gram bloem
  • 125 ml. lauw water
  • snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Meng in een beslagkom de gezeefde bloem met het zout, water en de olijfolie. Meng eerst alles met een lepel en kneed vervolgens verder met je handen. Laat de deegbal een half uurtje rijzen op een warme plaats, afgedekt met een theedoek.

Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in zes stukjes. Maak kleine bolletjes die je iets plat drukt en vervolgens met een deegroller uitrolt tot een platte wrap (voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te veel plakt).

Bak de wraps één voor één in een hete koekenpan (je hoeft een extra vet toe te voegen) in ca. 1 minuut per kant.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf wraps bakken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Dit recept ga ik zeker een keer namaken. Klinkt zo simpel, dus past wel in mijn straatje 🙂

  2. Dat is een van de leukste dingen: wraps maken. En rond of niet rond maakt niks uit toch? Het helpt wel als je het bolletje deeg op spanning brengt. Maar dat maakt voor de smaak niks uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*