Ik schreef al eerder dat ik een beetje een crush heb op de zoete aardappel. Niet omdat het nou zo’n superfood is en veel minder koolhydraten bevat dan een gewone aardappel. Maar gewoon omdat het zo ontzettend lekker smaakt. Het liefst maak ik er puree van, en gecombineerd met mijn […]
Hoofdgerecht
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker en betekent letterlijk ‘kaas en peper’. Het is een eenvoudig gerecht met slechts 3 ingrediënten: spaghetti, peper en pecorino (schapenkaas). Het geheim Het geheim van een goede cacio en pepe zit ‘m niet zozeer in de ingrediënten maar in de bereiding. […]
Pastasalade kip pesto
Met dit warme weer is het heerlijk om buiten te eten. En een pastasalade neem je dan makkelijk mee. Stokbroodje erbij, kruidenboter en/of aioli, flesje wijn en je picknick is klaar. Kleed, leuke bordjes, bestek, servetjes en plastic wijnglaasjes (bij Xenos vind je veel leuks voor weinig!). Deze pastasalade kip […]
Fussili met salami en rozemarijn
Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel […]
Puree van zoete aardappel met koriander
Ottolenghi doet het, Jamie doet het, en gisteravond deed ik het ook: puree van zoete aardappel. Ik gebruikte de zoete aardappel al een poosje in de Massaman curry, maar nog niet eerder in de puree. En vooral het op smaak brengen met koriander, citroensap en crème fraiche maakt dit tot […]
Temaki sushi
Temaki sushi – ook wel handrolls genoemd – zijn mijn favoriete sushi. Onlangs heb ik een poging gewaagd ze thuis te maken. De eerste keer mislukte, wat de vorm betreft althans. Ze smaakten namelijk fantastisch. Op internet ben ik op zoek gegaan naar tips en trucs en mijn tweede poging […]
Pizza bianca
Tijdens één van onze vakanties aan het meer van Caldonazzo in Italië aten we voor het eerst een zogenaamde pizza bianca (witte pizza). Dat is de verzamelnaam voor pizza’s zonder de traditionele basis van tomatensaus. Deze pizza was de streekspecialiteit, de pizza Valsugana. Deze pizza wordt belegd met Tiroler speck, […]
Kip uit de oven met citroen en salie
Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Helaas won deze kip uit de oven met citroen en salie het […]