zomerse couscous

Zomerse couscous

Met veel plezier stel ik jullie vandaag voor aan een nieuwe gastblogger: Dieneke van der Waal! Dieneke is een foodie in hart en nieren en heeft een eigen cateringbedrijf: D E C O bites. Meer weten over Dieneke? Lees alles over haar op de nieuwe gastblogger pagina! Met het prachtige weer van vandaag komt haar recept voor een zomerse couscous meer dan gelegen!

zomerse couscous

Nu het mooiere weer er weer aankomt, heb ik meteen trek in couscous. Zo makkelijk klaar te maken en zo lekker. En handig om mee te nemen, omdat je het al van te voren klaar kunt maken. Maak deze couscous de avond tevoren of in de ochtend, als je na een lange werkdag toch nog even wat zon op het strand mee wil pikken. Dan kan je heerlijk op een handdoek deze zomerse couscous eten en van een prachtige zonsondergang genieten.

Deze couscous is extra zomers door het gebruik van sinaasappel & feta. Gebruik het liefst Turkse feta, deze is iets vetter maar zoveel lekkerder. Door stukjes sinaasappel door de couscous te doen, wordt deze heerlijk fris. Eventueel kunnen een paar grof gesneden blaadjes munt voor een nog verfrissender effect zorgen.

zomerse couscous

Zomerse couscous

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gram couscous
  • 2 wortels
  • 1 handsinaasappel
  • 1 zoete puntpaprika
  • rode ui
  • teentje knoflook
  • 150 gram Turkse feta
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 80 gram rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels citroenolie
  • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
  • Peper & zout
  • Mespuntje cayennepeper

Snijd de paprika en de zongedroogde tomaten in reepjes. Turkse feta en de gepelde handsinaasappel in stukjes snijden. Cherry tomaatjes in vieren snijden. Voeg deze samen in een ruime schaal. Wortels met de dunschiller even schillen, wassen, en dan in plakjes snijden. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Knoflook persen, en deze samen de wortel en pijnboompitjes 5 minuutjes fruiten.

Couscous volgens verpakking bereiden en daarna 5 minuten mee fruiten.

Couscous mengsel samenvoegen met de andere ingrediënten in de schaal. Het geheel op smaak maken met peper & zout (voeg eventueel nog wat cayennepeper toe voor een wat pittigere smaak).

Als laatste citroenolie, olie van de zongedroogde tomaten en rucola toevoegen.

Verdeel de couscous over de borden en serveer er eventueel wat blaadjes koriander of munt op.

Eet smakelijk!

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerse couscous
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 Comments

  1. Klinkt heerlijk! Maar met een zoon die geen feta lust, zou ik dit graag willen vervangen door een niet-kaas-product. Wat zou jij kiezen?

  2. Dieneke van der Waal

    Natuurlijk kan de feta vervangen worden. het is ook heel lekker om er rul gebakken gehakt er door te doen. Het gehak even apart bakken en op smaak maken met peper, zout en knoflook.
    Als je het vegetarisch wilt houden, zijn cashewnoten er ook heel lekker door.
    Hoop dat je zoon het dan wel lust.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge