Tijdens één van onze vakanties aan het meer van Caldonazzo in Italië aten we voor het eerst een zogenaamde pizza bianca (witte pizza). Dat is de verzamelnaam voor pizza’s zonder de traditionele basis van tomatensaus. Deze pizza was de streekspecialiteit, de pizza Valsugana. Deze pizza wordt belegd met Tiroler speck, […]
Home » Hoofdgerecht » Pagina 27
Hoofdgerecht
Kip uit de oven met citroen en salie
Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Helaas won deze kip uit de oven met citroen en salie het […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.


Het recept voor een cosy zondagmiddag: regen en storm buiten, thee en appeltaart binnen! Heel eerlijk? Ik maak het liefst alles met roomboter. Behalve mijn appeltaart, die maak ik ALTIJD met @blueband_nl . Net als mijn overgrootoma, oma en moeder deden. Er gaat toch niets boven een familierecept? En geloof me, mijn appeltaart is de allerlekkerste. Vooral ook door de lekkere friszure @kanzi_nl_appel en heel veel @verstegennl kaneel. En van de Blue Band Finesse 31% - een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom - mag ook Buster best proeven!
Ik kocht een leuke tool om mooie sierranden te maken maar dat was helaas een grote fail. Maar mijn vlechtkunsten en herfstblaadjes mogen er ook wezen toch?
Voor de appeltaart:
1 kilo Kanzi appels
1 pakje Blue Band Heerlijk Romig
350 gram bloem
175 +75 gram suiker
Snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
Extra Blue Band om in te vetten
Paneermeel
Verstegen Kaneel
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakjes. Meng met 75 gram suiker, vanillesuiker en kaneel naar smaak.
Maak een stevig deeg van de bloem, suiker, Blue Band Heerlijk Romig en een snufje zout. Wikkel in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mijn geheim voor een extra knapperige rand: vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel.
Bekleed de vorm met het deeg, doe de appels erbij en maak leuke sierranden bovenop ter decoratie. Bak in ca. 70 minuten gaar en goudbruin.
#Appeltaartmoment #BlueBand #Kanzi #Verstegen #ad #appeltaart #homemade #heelhollandbakt #recept
6 uur ago


Wanneer de dagen kouder worden, schakel ik altijd over op andere producten voor de verzorging van mijn haar. Ik ben fan van het merk L’ANZA, dat al meer dan 40 jaar aan de top van de professionele haarverzorging staat en onlangs een volledig vernieuwde merkidentiteit heeft gekregen. De nieuwe branding maakt van @lanza_benelux een toegankelijk boutiquemerk dat kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek op elegante wijze combineert.
👱♀️
Ik gebruik nu de Healing Volume lijn, die tot 200% meer volume belooft. En ook nog eens heerlijk ruikt!
🧴
De healing haircare van L’ANZA is vanaf €30,95 verkrijgbaar bij geselecteerde salons en online via lanza.nl.
#gekregen #lanza #haircare #haarverzorging #healingvolume #healinghaircare
6 dagen ago


Of ik de gloednieuwe overnight oats van @noototheek wilde proberen? Mmmm, ik ben echt your ‘broodje kaas’ kind of girl maar okay, kom maar door. En ik moet zeggen: ik heb de afgelopen dagen gesmuld van deze ‘herfst in een potje’: overnight oats pumpkin spice. Door de pompoenpitten en pecannoten heb je echt iets om op te kauwen, en de kruidenmix is ‘on point’!
Ik topte de oats af met pompoenpuree en extra nootjes. Een portie bevat minder dan 200 kcal (al deed ik er nog wel een eetlepel honing bij) en vult je zeker tot aan de lunch! Lekker, voedzaam (vezels, gezonde vetten) en betaalbaar (0,90 cent per ontbijt) wat wil je nog meer? Er zijn ook overnight oates in de smaken banaan/kokos, aardbei, mango en cacao/hazelnoot.
#gekregen #overnightoates #pumpkinspice #herfst #onbijt #gezondontbijt #pecannoten #pompoen #noototheek
1 week ago


Wat is er lekkerder dan een cupcake? Een stroopwafel cupcake! Deze cross-over van cake & @daelmansstroopwafels is een typisch gevalletje 1+1=3. Voor de topping gebruikte ik de enchanted cream van @funcakes want dat vind ik zoooo lekker. Slagroom of botercreme kan natuurlijk ook.
👩🍳
Wat heb je nodig (12 stuks):
125 gram roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
125 gram witte basterdsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje Daelmans stroopwafel mini (200 gram)
Beetje bloem
Portie enchanted cream of slagroom
Klop de boter en suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een geheel. Hou 6 stroopwafeltjes apart en verbrokkel de rest in kleine stukjes. Meng de stukjes met een beetje bloem, dan zakken ze niet naar de bodem tijdens het bakken.
Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden. Laat volledig afkoelen.
Decoreer met een toef enchanted cream en een halve mini stroopwafel.
#gekregen #daelmansstroopwafels #everybiteadelight #foodybox #kohw #funcakes #stroopwafel #cupcakes #enchantedcream #heelhollandbakt #homemade
2 weken ago




Wist je dat ik in januari 2014 mijn blog begonnen ben door het eerste kookboek van Karin Luiten? Door haar ‘Koken met Karin zonder pakjes en zakjes’ gooide ik al snel de pakken wereldgerechten van Knorr uit mijn winkelmandje. Zelf maken was zoveel leuker en lekkerder! Inmiddels zijn we bijna 12 jaar verder en heeft Karin al meer dan 350.000 boeken verkocht. En terecht! Ik mocht haar laatste boek ‘De Zoete Oven’ ontvangen en maakten heerlijke florentines. Een verslavend lekker koekje. Review en recept vind je via de link,in bio en stories. Bedankt @kokenmetkarin !
#kookboek #gekregen #kokenmetkarin #karinluiten #florentins #florentines #dezoeteoven #heelhollandbakt #bakboek #bakken
2 weken ago


Tijdens onze reis in China was er helaas geen gelegenheid ook Taiwan te bezoeken. Gelukkig kon ik dat vrijdag deels goed maken door een bezoek aan de pop-up stand van Taiwan in de Mall, uitgenodigd door @kroonophetwerk
De heerlijke streetfood keuken van Taiwan, klaargemaakt door chef @lupalicios.nl smaakte zeker naar meer. Heerlijke sticky rice met shiitake, crunchy popcorn chicken, tofu en natuurlijk bubble tea met matcha of de beroemde winter melon. Het lekkerste vond ik de gua bao, gestoomde broodjes met buikspek.
Ik ging naar huis met een leuke goodiebag vol Taiwanese producten, om lekker verder te experimenteren!
#taiwan25 #taiwanevent #kohw #uitgenodigd #taiwan #taiwanesfood #kroonophetwerk #lupalicios #bubbletea #westfieldmallofthenetherlands
3 weken ago


Iedereen heeft weleens gehoord van de zeven wereldwonderen. Maar welke dat nou precies zijn en waarom? Wist je dat er zeven antieke en zeven nieuwe wereldwonderen zijn? En dat er van de zeven antieke nog maar één overeind staat? En hoe de keuze voor die nieuwe wereldwonderen tot stand is gekomen? Ik schreef er een blog over (link in bio en stories). Welke heb jij al eens gezien?
#zevenwereldwonderen #wereldwonderen #nieuweblog #chinesemuur #chichénitza #colosseum #tajmahal #cristroredentor #machupichu #petra
3 weken ago


Of je het nu mislukte appelcake (het bekende toetje van restaurant ’t Zusje) noemt of cookiedough met gebakken appeltjes, feit blijft dat het een verslavend lekker toetje is! Sla dus snel op of gebruik de link in de stories voor het recept op de website.
🍎
Voor 4 personen:
* 140 gram bloem
* 100 gramroomboter
(kamertemperatuur)
* 1 klontje boter om in te bakken
* 80 gram suiker
* 75 ml melk
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 appels
* 1/2 theelepel kaneel
* verse munt (optioneel)
🍏
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de bloem over. Bak de bloem 8 minuten. Laat volledig afkoelen.
Snijd de geschilde appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelstukjes samen met de kaneel zacht en licht gekarameliseerd.
Klop de roomboter samen met de suiker in een paar minuten tot een licht gekleurd geheel. Voeg de bloem toe, samen met de melk, vanillesuiker en een snufje zout. Mix tot een mooi beslag.
Verdeel het cakebeslag over vier schaaltjes en doe er de warme appelvulling bij. Decoreer eventueel met een paar blaadjes verse munt.
#appelcake #toetje #mislukteappelcake #cookiedough #tzusje #homemade #recept
1 maand ago


In Shanghai at ik afgelopen zomer een ontzettend lekkere lobster roll. Een brioche broodje belegd met sla en verse kreeft, op smaak gebracht met mayonaise, limoen en bieslook. Simpel maar om je vingers bij op te eten zo lekker. Omdat ik mij niet iedere dag kreeft kan veroorloven maakte ik deze ‘poor men’s’ versie: lobster rolls met rivierkreeftjes. Linkje naar het recept vind je in de stories.
#lobsterroll #lobster #rivierkreeftjes #briochebrood #shanghai #vakantieeten
1 maand ago