Home » Bites & Stories foodtour Den Haag
Skyline Den Haag

Bites & Stories foodtour Den Haag

Onlangs was ik uitgenodigd door Bites & Stories. Zij organiseren tijdens een wandeling van maar liefst 4 uur een zogenaamde food tour door Den Haag. Je doet daarbij zo’n acht verschillende culi adresjes aan en leert en passant een heleboel over deze prachtige stad. Als Haagse foodblogger moest ik daar natuurlijk wel een keer aan deelnemen!

Food tour Den Haag

Foodtour Den Haag

De wandelingen vinden plaats in groepjes van maximaal 10 personen. De tours zijn in principe in het Engels, tenzij de hele groep toevallig Nederlands is. De gids spreekt overigens ook Nederlands, dus mocht je iets niet begrijpen dan kun je dat altijd even vragen.

En voor de duidelijkheid: je bent dus niet 4 uur lang aan het wandelen hè. De afstand tussen de verschillende stops is maximaal een minuutje of 12 en tussendoor wordt er dus vooral gegeten en gedronken. Ook vertelt de gids allerlei leuke feitjes over de stad en haar inwoners. Ik zal niet alle stops verraden, de tour moet ook een beetje een verrassing blijven. Wat dat ik de foodtour kan aanraden is een ding wat zeker is.

Voor de tour betaal je 50 euro per persoon. Tijdens de wandeling – van 12.00 – 16.00 uur – krijg je zoveel te eten en te drinken dat je de lunch en in sommige gevallen ook je avondeten kan overslaan!

Foodtour Den Haag

Haagse Poffâh

We verzamelden onder de prachtige kastanjeboom tegenover paleis Noordeinde. Deze boom uit 1883 werd ook wel de ‘postzegelboom’ genoemd omdat hier vroeger mensen kwamen om postzegels te ruilen. Een leuk feitje dat ik nog niet kende! Als eerste adresje bezochten we aan de Oude Molstraat ’t Bakkertje, de oudste bakkerij van Den Haag. Het pand is sinds 1838 onveranderd gebleven. Je vindt er vele Haagse delicatessen, zoals Den Hagelslag (groen/gele hagelslag), De Haagse Poffâh (een soort krentenbrood met kaneelspijs) en Haagse Hopjes. Ook proefde we er een heerlijk Poffâh likeurtje.

Food tour Den Haag

Hofleverancier

Een bekend adres in Den Haag is slagerij Dungelmann. Gevestigd sinds 1816 aan het Noordeinde en hofleverancier. Hier haalt Koning Willem-Alexander zijn broodjes voor de lunch vandaan! Of tenminste, hij laat ze bezorgen. Zijn werkpaleis ligt immers om dde hoek. Dungelmann staat vooral bekend om zijn kroketten en gehaktballen, en die kregen we dan ook te proeven. Lekker! Overigens heet de kroket hier croquet. Je zit aan het Noordeinde of niet..!

img_8544

Nog een adres dat niet kan worden overgeslagen in Den Haag is viskraam Buitenhof langs de hofvijver. Een verse haring, met uitjes, smaakt hier extra goed! De Denen in onze groep hapten – met ietwat gemengde gevoelens – lekker mee. Pas op de meeuwen die ook wel een visje lusten!

Skyline Den Haag

Vanaf het Plein heb je een mooi uitzicht op de ‘skyline’ van Den Haag!

De rest van de tour voerde langs de leukste adresjes en na vier uur konden we geen boe of bah meer zeggen! We eindigden gelukkig in de kroeg, lekker met een biertje op een barkruk, waar het nog lang gezellig bleef.

Nieuwsgierig geworden? Als je de code Myhappykitchen gebruikt bij het boeken krijg je 5% korting!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een leuk idee zeg

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*