Home » Google nest hub, de vriend die alles weet!
Google Nest hub

Google nest hub, de vriend die alles weet!

Google is al jaren mijn beste vriend. Weet ik iets niet, dan zoek ik het op! En dat gebeurt echt meerdere keren per dag! En sinds vorig jaar hebben we een  Google nest hub, en wat een plezier hebben we daarvan!

Google Nest hub?

De Google Nest hub is de uitgebreide versie van de eerder uitgebrachte Google home en Google home mini. Het heeft een 7-inch display met touchscreen en is bedoeld om – naast gesproken informatie – ook visuele informatie te geven.

Wat kun je ermee? Nou, een heleboel. Als ik ’s morgens wakker wordt en zeg ‘Hey Google, goedemorgen’ dan antwoordt hij (zij kan ook, je kunt ook voor een vrouwelijke stem kiezen): ‘Goedemorgen Anne-Marie, het is vandaag 25 oktober en het is buiten 8 graden en lichtbewolkt’. En vervolgens krijg je nog wat headlines uit het nieuws. Op het scherm kun je de weersverwachting zien, en de afspraken van die dag uit je agenda.

Vlak voor Bodhi naar school fietst vraagt hij ‘Hey Google, gaat het nog regenen?’ Als ik thuis kom en even wil ontspannen vraag ik of Google jazzmuziek wil afspelen. Hij kiest dan een playlist van Spotify, waarmee de hub verbonden is. Ondertussen zet Google voor mij de kookwekker zodat ik de lasagne op tijd uit de oven kan halen mocht ik even wegdoezelen!

Meer toepassingen

Als wij bijvoorbeeld een film kijken en ons afvragen hoe oud die ene acteur zou zijn of in welk film hij nog meer speelde…just ask Google. Dingen die ik normaal online zou opzoeken vraag ik dan aan de Google Nest hub.

Het leukste vind ik om gewoon vragen te stellen die zo gedurende de dag bij je op komen. Als ‘Hoeveel kilometer is het vanaf hier naar Parijs’ of ‘Heeft AZ vandaag gewonnen van FC Groningen’? Hoeveel euro is de dollar waard of hoe spel je desalniettemin? ‘Hoe heet de koning van Thailand’ en ‘Heb je voor mij een recept voor quiche lorraine’?

Google nest hub

Praktische en grappige toepassingen

Hoewel wij er zelf geen gebruik van maken kun je met de Google home natuurlijk ook de aan het netwerk gesloten apparaten bedienen met je stem. Van Smart TV tot verlichting en van thermostaat tot bijvoorbeeld een video-deurbel.

Je kunt ook hele grappige vragen stellen en antwoorden krijgen. Bodhi vraagt regelmatig ‘Hey Google, vertel eens een mop’ of ‘Hey Google, wat vind je eigenlijk van Siri’. En als je Google vraagt ‘hoe vertel je iemand dat de aarde niet meer rond is’ antwoordt hij dat hij dat nooit zou doen, omdat hij voorstander van de waarheid is 🙂

Verder is de Google hub ook gewoon een mooi digitaal fotolijstje, waarop je zowel je eigen foto’s als prachtige stockfoto’s kunt laten zien. Ik vind het apparaat in ieder geval de aanschaf meer dan waard.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*