Home » Pasta met gegrilde paprika en burrata
Pasta met gegrilde paprika en burrata

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Paprika is echt mijn lievelingsgroente. Lekker, veelzijdig en gezond. Het lekkerste vind ik gegrilde paprika uit de oven, omdat de paprika dan zo lekker zacht wordt. En natuurlijk geven ze met hun vrolijke geel, groen, oranje en rood veel kleur aan je gerecht. Zoals in deze pasta met gegrilde paprika en burrata.

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Burrata

Burrata is met room gevulde buffelmozzarella. Een verwennerij! Kun je het niet vinden, dan kun je ook gewone buffelmozzarella gebruiken. Het loont de moeite om voor de vaak wat duurdere buffelmozzarella te gaan, die is namelijk niet te vergelijken met die haast op plastic lijkende bal van 75 cent.

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Wat heb je nodig (2 personen):

Ingrediënten

  • 200 gram orzo of een andere pasta
  • 2 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 grote bol of 3 kleine bolletjes burrata
  • Zout en peper
  • 10 blaadjes verse basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout. Bak een half uur in de oven. Haal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Je kunt nu gemakkelijk de velletjes verwijderen.

Snijd de paprika in lange repen.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en roer er een scheut goede olijfolie door. Meng er reepjes paprika door. Bestrooi met de basilicumblaadjes en leg de gescheurde burrata erbovenop. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tips:

  • Heb je nog wat tomaatjes, courgette of aubergine liggen? Doe ze gerust bij de paprika’s in de ovenschaal!
  • Je kunt de groente ook al eerder grillen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • Je kunt de burrata ook vervangen door mozzarella of geitenkaasbolletjes.
  • Smaakt ook lauwwarm of koud (als pastasalade) lekker!
  • Maak extra en neem de volgende dag mee als lunch naar werk of school.
  • Fan van paprika? Maak dan ook eens deze Thaise geroosterde paprika.

Bewaar het recept voor pasta met gegrilde paprika en burrata op pinterest:

Pasta met gegrilde paprika

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met gegrilde paprika en burrata
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*