Home » Lunch op Papendal met Campina magere kwark
lunch met Campina magere kwark

Lunch op Papendal met Campina magere kwark

Gastblog door Dieneke –  Op 7 juni mocht ik, op uitnodiging van Campina, voor My Happy Kitchen op Topsportcentrum Papendal lunchen met Epke Zonderland en Daphne Schippers. Die middag werden er twee nieuwe Campina magere kwark smaken gepresenteerd. Ik vertel je er alles over.

Campina magere kwark met Epke en Dafne

Topsporters

Deze twee geweldige topsporters hebben voor Campina meegewerkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe Campina magere kwark smaken. Volgens Campina past in een sportief leven een gezond en gevarieerd eetpatroon met groente, fruit en zuivel. Zeker de proteïnen (eiwitten) die in zuivelproducten zitten, dragen bij aan de opbouw en herstel van spieren. Iets wat voor sporters – en zeker voor topsporters – van groot belang is.

Dafne

Dat is ook de reden dat Campina hierbij Epke Zonderland en Daphne Schippers betrokken. Samen met een consumentenpanel kozen Epke en Daphne, uit tien verschillende smaken, unaniem voor de smaken limoen & mango. Deze zijn sinds 30 juni verkrijgbaar in alle supermarkten.

Epke

Campina magere kwark

Aan de lunch ging eerst een interview met Epke en Daphne vooraf. In het interview vertelde beide hoe belangrijk goede voeding is. Dat voeding veel invloed kan hebben op hun prestaties. Na het interview mochten we plaats nemen aan prachtig gedekte tafels. Ik bleek ook nog eens direct naast Epke te zitten. Hoe gaaf, lunchen met mijn grote sportheld en er dan ook nog naast zitten.

Lunch met Campina magere kwark

De vijfgangen lunch werd bereid door Erik te Velthuis, de manager en chef-kok van het Topsportrestaurant Papendal. Hij heeft speciaal voor Campina een aantal heerlijk recepten met kwark te ontwikkelen. Hiermee heeft Erik laten zien dat er eenvoudig gevarieerd kan worden met kwark. Alle vijf gangen waren dan gerechtjes die bereid waren met kwark.

lunch met Campina magere kwark

Vijf gangen met kwark

Het eerste gerecht waren twee stukje geroosterd brood – één met truffel kerriespread van kwark en rosbief en één met kruidenspread van kwark en gerookte zalm. Daarna volgde een stukje hartige broccolitaart bereid met milde magere kwark.Het derde gerecht was een glutenvrije muffin van mangokwark, gevolgd door een lekkere frisse limoenkwark met granola en verse aardbeien. Het laatste gerechtje was een pannenkoekje bereid met kwark en kwarkslagroom met verse vruchtjes.

lunch met Campina magere kwark

Bij lunch dronken we een heerlijke smoothie van kwark met verse kiwi.

Kookboek dafne

Zelf gezond en sportief koken!

Als laatste kregen we de kookboeken van Erik te Velthuis en van Daphne Schippers mee. Dus ik kan thuis ook nog eens van die heerlijke gerechtjes maken. Bedankt Campina voor de leuke middag!

kookboek goud op je bord

nbsp;

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*