Het is een vrij subtiele verandering en tegelijkertijd een – voor mij – behoorlijk grote stap. Vanaf vandaag blog ik verder onder een nieuwe blognaam en logo: My happy kitchen & lifestyle. Nog steeds met als motto ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd met boter, room en kaas’ […]
Lifestyle
Weekendtip! Feelgood Market in Eindhoven en NeighbourFood Amsterdam
Dit keer twee leuke weekendtips: de Feelgood Market in Eindhoven en NeighbourFood en Flea Market in Amsterdam. Feelgood Market Op zondag 19 maart vindt er weer een editie plaats van de FeelGood Market in Strijp-S in Eindhoven. Een evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops […]
Women in foodbusiness: Feestbuffetten.nl
Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, […]
Weekendtip! The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival strijkt voor de vierde keer neer in Amsterdam. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart hult de Westergasfabriek zich wederom in de heerlijkste koffiearoma’s. Ben je net zo’n koffieliefhebber als ik? Misschien kom ik je zondag dan wel tegen! The Amsterdam Coffee Festival staat […]
Weekendtip! Tentoonstelling ‘De wereld van de VOC’ in het Nationaal Archief
Bijna tweehonderd jaar lang heersde de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) over de specerijenhandel in het oostelijk deel van de wereld. De tentoonstelling De wereld van de VOC in het Nationaal Archief in Den Haag brengt die geschiedenis tot leven. De tentoonstelling is te zien van 24 februari 2017 t/m 7 januari 2018. […]
Weekendtip! Tentoonstelling ‘Ik kook, dus ik ben’ in het Wereldmuseum Rotterdam
Het Wereldmuseum in Rotterdam presenteert t/m 30 juli de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Een interessante en interactieve tentoonstelling over onze omgang met voedsel. Bijzondere wereldreis Onze omgang met voedsel is omgeven met rituelen, sociale conventies, taboes en voorschriften. Dat zie […]
Women in foodbusiness: Homemade Queen
Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, […]
Lustopwekkend eten..gaat de liefde van de man door de maag?
Zogenaamde afrodisiaca worden al sinds de Grieken en Romeinen gebruikt om de lust op te wekken. Lustopwekkend eten is dus eigenlijk een soort natuurlijke viagra. Bekende lustopwekkende voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld oesters, chocolade en truffels. Het woord afrodisiaca is overigens afgeleid van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, vruchtbaarheid en […]
The green happiness en andere leefstijlmythes
Het voordeel van werken in het hoger onderwijs is dat je permanent omgeven wordt door kennis. Een heleboel kennis. Super leuk is het dan ook dat tijdens het jaarlijkse ‘Thnk-festival’ medewerkers deze kennis (zowel hobby- als beroepsmatig opgedaan) in workshops, lezingen en presentaties aan elkaar kunnen overbrengen. Ik bezocht dit […]
Culinaire gewoontes met oud en nieuw
Ik moet eerlijk bekennen: ik heb helemaal niets met oud en nieuw. Sterker nog, ik vind het helemaal niet leuk. Ik kan niet echt uitleggen waarom, het is meer een gevoel. Een gevoel van tijd die weer voorbij is gevolgen, nostalgie, heimwee. Buikpijn vaak. En ik ben altijd blij als […]