Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Hello Fresh kerstbox

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Zijn jullie al bij de nieuwe interieurwinkel Casa geweest? De Belgische Casa neemt dit jaar en volgend jaar zo’n 110 Xenos winkels over en bouwt deze om tot Casa. Ik bracht er een bezoekje vorig week, Bodhi noemde het Xenos 2.0 En dat vond ik eigenlijk wel een goede constatering. Net iets luxer, net iets meer, net iets mooier. Duurder ook. De winkel oogt – door de lage stellingen – fijn ruim en overzichtelijk. Alvast een kijkje nemen of zien waar er een bij jou in de buurt zit (er zijn er momenteel 34)? Neem dan een kijkje op de site van Casa

Winterefteling

Beleven

Van 12 november tot en met 31 januari 2019 verandert de Efteling voor de 20e keer in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, vreugdevuren en entertainment.  Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan in het overdekte IJspaleis.

Het Sprookjesbos hult zich in winterwarme sferen en bezoekers kunnen langlaufen. Rondom de Vreugdevuren zorgt een kinderkoor van tijd tot tijd voor extra warmte en in het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt de parkshow Sprookjesboom. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Als de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ‘s avonds extra spannend. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel. Tijdens de weekenden van Winter Efteling is het park open van 11.00-19.00 uur, in de Kerstvakantie (22 december t/m 6 januari 2019) zelfs tot 20.00 uur.

Foodiefestival

Doen

Een tip voor volgende week zaterdag: op 17 november vindt het Foodie Festival plaats, hét culinaire evenement van het jaar voor kookliefhebbers en bakfanaten. Dit jaar staat het kookboek in al zijn facetten centraal. In het historische pand van de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam kunnen culi’s terecht voor een interview of signeersessie met hun favoriete kookboekschrijver, masterclasses, wijnproeverijen en een pop-up kookboekhandel.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen. Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets, zie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-foodie-festival-2018-50165942685

Delicieux Lidl

Proeven

Sinds 8 november ligt de Delicieux collectie weer in de winkels van Lidl. Ik word daar altijd zo blij van. Heerlijke delicatessen voor een goede prijs! Met heerlijke klassiekers als buffelburrata en de salami-truffelbonbon maar ook nieuwe producten als mooie kerstkoekjes en gouden donuts.

Als het goed is heb je de folder al in de bus gekregen. Nee/Nee sticker? Bekijk dan de digitale folder.

Hello Fresh kerstbox

Kopen

Heb je nu al slapeloze nachten van de gedachte dat je dit jaar wéér een compleet kerstdiner moet bedenken? Overweeg dan eens een Kerstbox te bestellen. HelloFresh biedt dit jaar de keuze uit de Kerstbox en de Gourmetbox. De Kerstbox telt alle ingrediënten voor vier heerlijke gangen, d e Gourmetbox bevat alles wat je nodig hebt voor een verrassende gourmet. Op deze manier is een groot deel van de voorbereiding van het kerstdiner je al uit handen genomen. Wil je je echt nergens meer zorgen over hoeven te maken? Combineer dan de box van jouw keuze met de bijpassende Wijnbox.

En hoewel je nog wel zelf de gerechten moet maken, voorziet HelloFresh je van handige video’s die je helpen van het opkloppen van de room voor de Eton Mess tot het feestelijk dekken van je tafel of het ontwerp van de naam- en menukaartjes.

Je kunt de Kerstbox (€ 59,95 voor 2 personen) en Gourmetbox (€ 39,95 voor 2 personen) bestellen op www.hellofresh.nl, ook als je nog geen lidmaatschap hebt bij HelloFresh. Beide boxen zijn te bestellen tot en met 16 december en worden bezorgd op zondag 23 of maandag 24 december.

 

Lezen

Van 10 t/m 18 november is het kookboekenweek. En er zijn weer heel veel mooie kookboeken verschenen de laatste tijd. Sla er de Saturday Six maar eens op na. Koop je deze week een kookboek met een aankoopbedrag vanaf € 19,50, dan krijg je er het kookboekengeschenk gratis bij. “Bij wie crème fraiche in de aders vloeit” is geschreven door Paul de Leeuw. Kijk voor meer informatie op kookboekenweek.nl

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*