Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!
Zien
Maar liefst 2,5 kilo zwaar woog de eerste Oosterscheldekreeft, die sportjournalist Kees Jansma in ontvangst mocht nemen op donderdag 28 maart in Zierikzee. Later die dag veilde bondscoach Ronald Koeman dezelfde kreeft voor het recordbedrag van 50.000 euro. Dat bedrag gaat rechtstreeks naar de campagne Support Casper.
De Oosterscheldekreeften mogen van 1 april tot en met 15 juli gevangen worden. De deelnemende restaurants van de Kring van Oosterscheldekreeft serveren elk hun eigen driegangenmenu voor de vaste prijs van € 64,95.
Beleven
Dit weekend kun je weer een kijkje nemen in de kassen van kwekers van bloemen, planten, groente en fruit. Tijdens Kom in de kas kun je alles vragen aan de kweker, zien hoe producten gekweekt worden en proeven. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, van rondleidingen tot speurtochten, proeverijen (van paprika-ijs tot eetbare bloemen) en plantjes potten of bloemschikken. Kijk op www.komindekas.nl om te zien welke kassen vandaag en/of morgen geopend zijn.
Doen
Voor het ultieme weekend gevoel kan ik je een brunch bij Teds Place van harte aanbevelen. Je vindt deze all day brunch locatie in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Op de kaart de meest heerlijke gerechten, van eggs benedict met avocado tot fruity French toast en mimosa’s. De inrichting is sfeervol en alles smaakt even lekker. Aanrader!
Proeven
Ken jij de frisdranken van Cawston Press al? Heerlijke pure en natuurlijke smaken, die proeven alsof ze zo uit je eigen tuin komen. Bruisend water met geperst fruit, meer is het niet. Maar zeker ook niet minder! In de smaken rhubarb (rabarber), cloudy apple, elderflower (vlierbloesem) en ginger beer. Die laatste is favoriet! De blikjes zijn verkrijgbaar bij Marqt en verschillende groothandels en speciaalzaken. Er zijn ook pakjes Cawston Press kids, met water en geperst fruitsap. Lekker! Je vindt ze o.a. bij Marqt, Albert Heijn en Jumbo.
Kopen
Ben jij ook zo dol op steak tartare, maar eet je het eigenlijk alleen in restaurants? Zonde! Want met tartaar van JCG cooking maak je thuis in een handomdraai je eigen steak tartare. Tartaat is een ambachtelijke kruidenmengeling waar je alleen nog fijngehakt rundvlees, een eidooier en eventueel een lepeltje mayonaise aan toe hoeft te voegen! Prepared to be a chef….! De smaak te pakken? JCG cooking heeft ook een heerlijke marinade voor de zalm op basis van gin en kruiden. Kijk op de website voor meer info en verkoopadressen.
Lezen
Natuurlijk was het geen feest als het om eten en drinken ging in de Tweede Wereldoorlog. De hoeveelheid en variatie aan ingrediënten liepen in de loop van de oorlog terug. Tot aan de hongerwinter was er echter voldoende voedsel voor iedere Nederlander. Het geheim? Meer groente, zuinig met vlees en zuivel, voedsel eten van eigen bodem en groenten kort koken om te besparen om brandstof. Eigenlijk heel erg de trend van nu. Alleen toen was het noodzaak, een geen keuze. In Koken in oorlogstijd lees je welke smakelijke maaltijden er met weinig middelen bereid werden.
Leuk Anne Marie “kom in de kas” zijn ze bij jou in de buurt ook open?
Ja maar is het wel altijd vreselijk druk!