Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Assortiment La Place

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Nailed it

Ken je dat, dat je een onwijs mooi taartrecept op Pinterest vind maar jouw resultaat in de verste verte niet lijkt op dat van de foto? Onder de noemer ‘nailed it’ vind je daar online al de meest leuke foto compilaties van. En op Netflix is er nu ook een tv-serie onder dezelfde naam. In deze realityserie gaan de slechtste thuisbakker de strijd aan om 10.000 dollar te winnen door eetbare meesterwerken na te maken. Hilarisch leuk!

hop on

Beleven

Dit weekend staat Breda in het teken van het Hop On Hop Off Festival: het grootste semi overdekte speciaalbier en foodtruckfestival van de Benelux! In de Kunstijsbaan Breda (16.000 vierkante meter!) is er plaats voor ongeveer vijftig brouwerijen met meer dan tweehonderd verschillende, bijzondere bieren, dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei zit-, lounge- en chillplekken met Dj’s en live muziek, kroegspelletjes, een hippiemarkt en nog veel meer. Het festival vindt indoor plaats, een beetje slecht weer is dus geen reden om thuis te blijven.

Vapiano Utrecht

Doen

Fans van de Italiaanse keuken mogen een bezoek aan de tiende vestiging van Vapiano niet missen! In het vernieuwde Hoog Catherijne kun sinds 15 maart genieten van betaalbare en versbereide Italiaanse gerechten als huisgemaakte pasta’s, steenovenpizza’s en salades. Ook glutenvrij! Heb je haast? Het restaurant biedt ook een take away voor treinreizigers.

Tijd genoeg en mooi weer? Neem dan plaats op het zonnige dakterras.  Want: chi va piano va sano e va lontano (vrij vertaald: wie rustig leeft, leeft gezonder en langer!)

Assortiment La Place

Sinds kort verkoopt Jumbo een breed assortiment La Place producten. Waaronder verschillende La Place theesoorten, romige hangop, Italiaanse smaakmakers en – hieperdepiep hoera – de beroemde kruidenroomkaas. Die je overigens ook zelf kunt maken..Het broodje kruidenroomkaas is al jaren een van de bekendste en populairste producten, jaarlijks worden er ruim 500.000 van verkocht.

Maar er is er meer. Wat dacht je van koffiebonen, olijfolie, buffelmozzarella of merengue? De bekende kwaliteit van La Place, zo vanuit de Jumbo supermarkt ben jou in de keuken!

Broccolbrie burger

Proeven

Slechts twee procent van de Nederlanders komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Gelukkig hebben Bagels & Beans en &samhoud food daar een hele smakelijke oplossing voor:  de Bagels & Beans de BroccolBrie. Dat is een knapperige broccoliburger op een al even knapperige bagel. Het recept voor de tijdelijke bagelspecial werd ontwikkeld in de keuken van &samhoud food**, het sterrenrestaurant van topchef Moshik Roth. De burger heeft een zachte vulling van broccoli en linzen en wordt geserveerd op een bagel met brie, tomaat en een heerlijke pestomayonaise. Dat is nog eens lekker groente eten!

Lonely Planet bowl food

Lezen

Hoe komt het toch dat eten uit een kommetje zo veel lekkerder smaakt? Het is in ieder geval een internationaal verschijnsel, ontdekte ook Lonely Planet. In hun nieuwste kookboek ‘Beste bowlfood ter wereld’ vind je de allerlekkerste bowlfoodgerechten uit de hele wereld. 100 authentieke recepten die je eet uit een kom, van ontbijt tot dessert. Van gekruide kippensoep uit Algerije en Maleisische laksa tot Perzische salad bowls en pho uit Vietnam.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

One Comment

  1. Wat een heerlijke Saturday six weer! Ik ga binnenkort eens naar de Jumbo voor de La Place koffie, want die vind ik echt heerlijk! xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*