Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

mtm

Tijdens het Movies that Matter Festival (23 t/m 31 maart) kun je zo’n zeventig speelfilm en documentaires zien. Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Door het vertonen van films die er toe doen willen zij  de dialoog over een rechtvaardige wereld stimuleren en de publieke opinie beïnvloeden. Het filmfestival vindt plaats in Den Haag en ‘on tour’ ook in filmtheaters in 17 andere steden in Nederland. Zie de site voor het complete programma.

Beleven

De Afsluitdijk – 32 kilometer lang – is een bijzonder staaltje Hollands ontwerp. Met recht een dijk van een dijk! Dit weekend opent óp de Afsluitdijk een gloednieuw bezoekerscentrum over de dijk en het gebied eromheen: het IJsselmeer en werelderfgoed De Waddenzee. Er zijn dit weekend allerlei speciale activiteiten, waarvoor je je wel vooraf moet aanmelden. Dat kan op de site van Afsluitdijk Wadden Center. Maar ook na dit weekend kun je er natuurlijk terecht!

a beautiful mess klein

Doen

Eten in de wasserette van de vroegere Bijlmerbajes? Dat kan! Pop-up restaurant A Beautiful Mess heeft sinds 8 maart daar haar deuren geopend. Waar vroeger de wasjes van de gevangenen werden gedraaid kun je nu genieten van lunch of diner. Met een bijzondere keuken: A Beautiful Mess biedt namelijk vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika de kans om – begeleid en getraind door een team – de heerlijkste fusion gerechten op tafel te zetten.

Het restaurant is in ieder geval tot eind 2018 geopend op woensdag t/m zaterdag, van 11.00 – 21.00 uur.

groove tech mes

Niets maakt het werken in de keuken zo makkelijk als een goed mes. Neem bijvoorbeeld dit Groove tech mes, die door alles heen glijdt als boter en waaraan geen plakje blijft plakken! Omdat 80% van het lemmet de ingrediënten niet raakt, krijg een soort aerodynamische natuurlijke luchtstroom en blijft er niets aan je mes plakken. En je krijgt heus geen ribbels, ieder plakje is net en recht! Het lemmet is vlijmscherp en het mes is verkrijgbaar als universeel keukenmes (13 cm), santokumes (18 cm( of koksmes (20 cm). Een aanrader! O.a. te koop via messenshop.nl of in de betere kookwinkel.

Tilda

Proeven

Bij ons thuis wordt er veel rijst gegeten. En we zijn daarin best kieskeurig. Wat in ieder geval altijd goed is, is de rijst van Tilda. Ook wel de Rolls-Royce onder de Basmati rijst genoemd. Tilda wordt (vanaf € 1,59) exclusief verkocht bij AH en heeft onlangs twee nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd: fragrant jasmine en een mix van basmati en wilde rijst. Beide erg goed!

Weinig tijd maar toch lekker eten? Probeer dan ook eens de steamed basmati. Kant-en-klare gestoomde rijst. Met roerei en erwten of de variant met verse kokos. Even opwarmen in de magnetron of roerbakken in de wok met vis, vlees of groente naar smaak. Dat is nog eens snel en lekker eten!

Heel Holland Bakt

Lezen

Ook zo’n fan van het tv-programma Heel Holland Bakt? Dan wil je dit mooie boek vast hebben! Winnaar Hans maakte een prachtig bakboek, vol met juweeltjes uit e Franse patisserie. De recepten zijn te verdelen in drie categorieën. Best makkelijk, Goed te doen en Wow! Wel moeilijk. Best pittige recepten soms, maar wel stap-voor-stap uitgelegd met veel foto’s. Van een klassieke opera (strak geglaceerde chocoladetaart met macarons) tot Fryske dumkes, Hans is duidelijk van alle markten thuis. Ik ga me binnenkort eens wagen aan de prachtige chocolade taart met karameltorens. Best moeilijk, maar met de hulp van Hans gaat het me vast lukken!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Leuk overzicht! Wij zijn heel erg fan van de Thaise jasmin rice die ze verkopen bij de Vomar. Momenteel zit het in een bakje en ik heb geen extra pak in huis, dus ik kan het merk nu niet zien (lekker handig) maar ik koop serieus geen andere meer.

  2. Jaaaa!!!! Hét overzicht op zaterdag 🙂 Ben je al bij A Beautiful Mess geweest? Is echt een aanrader. Dat boek van Hans lijkt mij wel wat. Wij zijn gek op bakken hier in huize ENJOY! Fijn weekend.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*