Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Ik heb er al vaker over geschreven maar omdat het maar een paar weken per jaar mogelijk is doe ik het nog een keer: t/m 28 oktober kun je weer de Japanse tuin op Landgoed Clingendael in Den Haag bezoeken.

Exotische planten en bloemen, bruggetjes en vijvers, een ware belevenis! De tuin is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Beleven

Robèrt van Beckhoven, de sympathieke meester patissier uit Heel Holland bakt,  gaat naar het theater met zijn eigen ’theatrale foodexperience’! Robèrt serveert het publiek een unieke voorstelling vol persoonlijke verhalen en een extra dimensie: die van het ruiken en proeven! Een verrassende theaterbeleving waarbij je van tevoren liefst geen stevige maaltijd nuttigt… Bekijk de trailer hierboven.

De tour is nu gestart en loopt door t/m maart. Kijk op de site voor data, locaties en online tickets.

Doen

Vandaag (20 oktober) vindt de eerste Lidl boerderijdag plaats. Je kunt tussen 11.00 en 17.00 de boeren en telers bezoeken en de herkomst van de producten ontdekken. Er is genoeg te doen, van de boerderij-quiz tot een speurtocht of rondleiding. En natuurlijk lekker veel proeven! Check de site voor deelnemende boerderijen en activiteiten. Deelname is gratis.

I love Jent

Proeven

Eet je graag gezond maar hou je ook van gemak? Gezond eten online bestellen is soms best lastig. Woon je in Delft, dan is dat alvast een probleem minder. Want bij Jent kun je – online en gezellig in het restaurant – niet alleen heel gezond maar vooral ook lekker eten bestellen onder het motto ‘good natural fast food’ Ik probeerde er o.a. de Indian soep, rijk gevuld met linzen, wortel, uien, granaatappel en mango, geserveerd met volkoren naanbrood. Ook zijn er volkorenrijstgerechten, sweet potato frietjes (yammie!), salades, wraps en gezonde pizza’s met een bloemkool of bietenbodem. Je vindt Jent aan de Binnenwatersloot 19, vlakbij NS station Delft. Of bestel online via www.ilovejent.nl

Kopen

Wijn drinken is leuk, wijn proeven nog leuker. Om thuis je eigen wijnproeverij te organiseren komt Albert Heijn met ‘Wine in Tubes’: een box met zes buisjes van drie wijnhuizen van Albert Heijn. Iedere tube van 100 ml is goed voor één glas wijn. In de box zitten 3 nieuwe wijnen: Porcupine Ridge Merlot, Castaño Macabeo Bio en Puklavec&Friends Cabernet Sauvignon&Merlot.

Op de onderkant van de box staan proefnotities en serveertips. De Wine in Tubes-box kost € 9,95 en is verkrijgbaar in ruim 180 grotere Albert Heijn winkels en via ah.nl.

Lezen

Aviko heeft weer een receptenboek uitgebracht dat je gratis kunt aanvragen en laten thuisbezorgen. Het enige wat je daarvoor moet doen is online aanklikken hoe jouw gemiddelde kookweek er uit ziet? Is dat snel en makkelijk, op maandag en lekker experimenteren op zondag? Even klikken, adresgegevens invullen en klaar. Had ik al gezegd dat het gratis was? Doen!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*