Home » Mijn fuck it list of toedeloe lijst
fuck it list

Mijn fuck it list of toedeloe lijst

Ondanks een waslijst aan negatieve dingen (hallo overgang!) heeft ouder worden ook een groot voordeel: je wordt zeker van jezelf en trekt je een stuk minder aan van wat anderen zeggen of vinden. En dus denk je steeds vaker ‘Fuck it’ als je iets moet doen waar je geen zin in hebt.  Dingen als ‘wat moeten anderen wel niet denken’ zijn opeens niet meer belangrijk. Vanaf nu dus geen to do list meer maar een fuck it list of toedeloe lijst. Dit zijn de dingen die ik vanaf nu gewoon niet meer doe!

Fuck it list of toedeloe lijst

fuck it list

Instasmart zijn

Ik ga mezelf niet bezig houden met de beste tijden om een post te plaatsen. Of in instapods zitten om elkaar te liken en comments te geven (zoooo triest vind ik dat!). Ook haal ik een foto niet offline als die niet genoeg likes heeft gehad. Kom op zeg, als mijn geluk daarvan moet afhangen? Ik post wat en wanneer ik wil en als je me wil volgen, volg je me gezellig. Oja en volgen en weer ontvolgen? Dan blokkeer ik je gewoon!

fuck it list

Te kleine kleding bewaren

Want denken dat ik ooit in maat 36 (of 38) ga passen is zooooo passé. Omarm je lijf, je rondingen en je littekens. En draag je maat met trots! En dat beetje extra vet vult de rimpels lekker op!

Fuck it list

Pizzabodems van bloemkool eten

Heus hoor, ik vind ook dat een gezond eetpatroon veel groente moet bevatten. Maar als ik zin in een pizza heb, dan wil ik ook een echte pizza. Met zo’n heerlijk dunne knapperige bodem. En veel (blauwe) kaas en spek! Ook zoiets raars: pasta van courgetteslierten of rijst van bloemkool. Kook gewoon lekker rijst of pasta, er zijn zat manieren om groente heerlijk klaar te maken. En je lichaam heeft koolhydraten nodig. Punt.

wijn drinken bij aziatisch eten

Minder alcohol drinken

Volgens de nieuwe schijf van vijf mag het helemaal niet meer. Een lekker glas wijn. Zelfs niet een glaasje in de week. Ik hou het op een glaasje per avond, omdat ik er zo van geniet en ontspan.

fuck it list

Verplichte gesprekjes voeren bij de kapper/schoonheidsspecialiste/manicure

Laat me gewoon lekker een roddelblaadje lezen of in stilte genieten van een massage. Ik heb geen zin om een kletspraatje te houden over jouw vakantie of laatste date. Dan vinden ze me maar ongezellig, het is mijn qualitytime en ik betaal ervoor!

fuck it list

De oproep voor een uitstrijkje laten liggen

Okay het is vervelend. Heel vervelend zelfs. Alleen die foto al! Tip: trek een lange jurk of rok aan, dan hoef je je niet uit te kleden! Maar als je dan geweest bent en de uitslag is goed, dan voel je je ook wel weer heel erg fijn. En hoef je pas over 10 jaar weer terug te komen. Eigenlijk fantastisch dat dit wordt gedaan, juist omdat onrustige cellen al in een heel vroeg stadium ontdekt kunnen worden. Dus ga gewoon!

Heb jij ook een fuck it list? En wat staat daar bovenaan? Ik ben benieuwd!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

 1. haha ik heb even heel hard gelachen 😀 heerlijk artikel!! en ik ga ook een fuck it list maken

 2. Haha…. Hilarisch! Ik vink ze allemaal met een big smile af. Alleen ben ik wel zo’n kneus die op de koolhydraten let. Zoete aardappel pizza en bloemkool couscous heerlijk vind. Maar hé…. Elke gek heeft zijn gebrek. Fuck it!

 3. Geweldig ik ga ook beginnen om zo’n lijstje te maken

 4. O mijn God
  Ik stond zo op met een ochtendhumeur op vandaag
  50 jaar en ook nog in de overgang helaas
  Maar je hebt mijn dag gemaakt meid met jou lijst!
  Ik zet op mijn lijst als extra
  Niet meer verplicht wekelijkse schoonmaakbeurt van het huis,
  En ik ga in bed chips eten en een jankfilm kijken tijdens een hormonale vreet/ jankbui!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*