Home » Wortels met honing en noten
Wortels met honing en noten

Wortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze wortels met honing en noten uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en de amandelen. Gebruik regenboogwortels voor een extra mooi resultaat.

Wortels met honing en noten

Regenboogwortels

Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. De meeste wortels die wij eten zijn oranje. Dat is ook de meest geteelde wortel in Nederland, mede omdat deze zo lekker zoet zijn. De andere kleuren wortels behoren tot de zogenaamde vergeten groenten. Heel oorspronkelijk dus en puur natuur deze regenboogwortels! Het oog wil ook wat en aan de kersttafel ziet zo’n schaal met gekleurde regenboogwortels er toch super mooi uit? Was wel goed je handen, vooral de paarse wortel geeft heel erg af!

Wortels met honing

Wortels smaken van zichzelf al zoet. Ze zijn dan ook meestal wel een succes bij kinderen. Met honing maak je ze nog even zoeter, geen kind (en ook volwassene) kan er meer van afblijven. Probeer ook eens deze gekarameliseerde wortelen met sinaasappel, ook altijd een succes bij kinderen.

Wortels met honing en noten

Wortels met honing en noten

Wat heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen):

  • 600 gram regenboogwortels mix (markt of AH)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Grof zeezout
  • Handje noten, fijngehakt (ik gebruikte amandelen)

Extra nodig: dunschiller, kwastje, ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schraap de worteltjes of schil met een dunschiller. Halveer te dikke wortels in de lengte, dan worden ze wat sneller en gelijkmatiger gaar. Meng in een kommetje de olijfolie met de honing en smeer de wortels met een kwastje in met het mengsel.

Leg de wortels in een ovenschaal en verdeel de rest van het olie/honingmengsel erover. Bestrooi met wat grof zeezout. Zet ca. 40 minuten in de oven tot dat de wortels (beet)gaar zijn. Strooi er voor het serveren de fijngehakte nootjes over.

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortels met honing en noten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*