Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Wist je dat theater Carré in Amsterdam ooit Circus Carré heette? Het kerstcircus is namelijk in 1887 ooit de reden voor het bouwen van dit theater geweest. Traditioneel is er in Carré deze periode weer Wereldkerstcircus. Nog t/m 6 januari kun je dagelijks terecht voor een voorstelling! Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15,50 (kind 6e rang).

Beleven

IJskunstenaars van over de hele wereld tonen hun creaties tijdens het Nederlandse IJsbeelden Festival (nu t/m 3 maart 2019) in Zwolle. Het thema dit jaar is: “Wereldberoemde verhalen”.  Met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw vertalen kunstenaars het them in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Inclusief licht, geluid en projectie. Denk Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, , Alice in wonderland en nog veel meer. Tijdens de kerstvakantie is er een winterwonderland met kinderattracties.

Doen

Ligt er nog steeds geen ijs of sneeuw? Ga dan schaatsen op de overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen! T/m 20 januari kun je daar schaatsen op maar liefst 600 m2. Uitgeschaatst? T/m 13 januari kun je ook nog terecht bij de Ice Roetsjbaan en de ijssculpturen expositie naast de pier. Winterpret gegarandeerd!

Jumbo wijnen

Proeven

Maar liefst zes wijnen uit het nieuwe wijnassortiment van Jumbo zijn onlangs in de prijzen gevallen bij het 30e Proefschrift Wijnconcours. Dit concours bekroont de beste wijnen met de titel ‘Wijn van het jaar’. Slechts 1% procent van alle inzendingen ontvangt deze felbegeerde oorkonde, waaronder dus deze zes:

Bloemfontein Pinotage/Shiraz 2016 (€ 5,99)
Trentham Estate Pinot Gris 2017 (€ 7,99)
Trentham Estate Pinot Noir 2017 (€ 7,99)
Crazy Wines Chardonnay 2017 (€ 11,99)
Peñanolen Carmenère 2012 (€ 14,49)
Kavel Estate Old Vine Shiraz (€ 19,99)

Mijn favoriet is de Pinot Gris van Trentham, die het fantastisch doet bij mijn favoriete Thaise keuken en andere pittige gerechten. Te koop bij Jumbo Foodmarkt en (deels) ook op Jumbo.com

Kopen

Heb je geen zin of tijd om voor kerst iets te bakken, dan kun je uitstekend bij HEMA terecht voor het leukste kerstgebak. Zoals deze chocoladetaart, gevuld met chocolademousse en frambozenjam. Is het geen plaatje. Voor maar € 6,00 voor 6 personen zet jij iets moois en lekkers op tafel! Of wat dacht je van kerst tompoucen of een prosecco taart?

guided by food

Lezen

In het Engelstalige boek Guided by food neemt blogger Barbara Jacops je mee 11 wereldsteden en de leukste, beste en meest funky plekjes voor foodies! Want iedere stad heeft zo weer zijn eigen culinaire verrassingen te bieden. Zo beveelt ze in Amsterdam ‘all things from a Febo machine’ aan (ook al vermeld ze er wel bij dat ze ‘zero responsibility for consequences’ neemt). Adresjes voor ontbijt, lunch, borrel of diner op bestemmingen als Beiroet, Ibiza, Tokio en Kaapstad. Gebaseerd op aanbevelingen van foodies, chefs en locals.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*