Home » Te gast bij 24Kitchen&Cottages

Te gast bij 24Kitchen&Cottages

Afgelopen weekend vond het 24Kitchen&Cottages event plaats in Centerparcs De Eemhof. Een weekend speciaal voor kookliefhebbers: je overnacht in één van de cottages en kunt drie dagen lang eten, koken en genieten samen met Rudolph van Veen en zijn collega-chefs van 24Kitchen. Op het programma o.a. kookcolleges, wijnproeverijen, workshops, foodfilms, foodtruckfestival en een delicatessemarkt. Op de uitnodiging een dag te komen kijken zei ik natuurlijk volmondig JA!

Rudolph en Estee
Bron: 24kitchen

Op een mooie zonnige zondag reisde ik samen met collega blogger Eef af naar Zeewolde. Na ontvangst in de persruimte stippelden we op een terrasje – met een lekkere cappuccino – ons programma uit.

Kookcollege vis van Andy McDonald

Chefkok Andy is charmant, grappig en kan fantastisch koken. Wat wil je nog meer? Tijdens ons eerste kookcollege kregen we tips over hoe je het beste vis kunt fileren. En natuurlijk maakte hij de gefileerde vis klaar en gaf ons en passant allerlei handige tips (bak je scholletje in een beetje olie en voeg daarna pas klontjes boter toe voor een lekkere ‘schol meuniere’). Ook liet hij ons de groente lamsoor proeven. Lamsoor zijn bladeren van de zeeaster en hebben een heerlijke ziltige smaak. Je kunt ze roerbakken en serveren bij vis.

Kookcollege Andy McDonald
Bron: 24kitchen.nl

Mmmm, die vis rook verrukkelijk! We begonnen ook best trek te krijgen. Maar eerst door naar het volgende onderdeel:

Vraag ’t de Chef: Estée Strooker en Rudolph van Veen

In drie kwartier tijd konden de mensen in de zaal al hun prangende kookvragen kwijt aan Estée en Rudolph. En dat is weinig tijd, want Rudolph praat graag en veel. Maar zijn enthousiasme en liefde voor het vak straalt er vanaf, en dat is geweldig om te zien!

Hongerig geworden van al dat gepraat over eten besloten we eerst te gaan lunchen. Op de kaarten van de verschillende restaurants stonden voor dit weekend speciale gerechten van de chefs van 24Kitchen. Wij kozen voor een broodje pulled pork met rode kool. Heerlijk, en meteen een goede ‘bodem’ voor de wijnproeverij waar we hierna heen gingen!

It’s wine by me van Corria Houthuizen

Wijndeskundige Corria Houthuizen gaf ons een ontzettend leuke en leerzame wijn/spijs workshop. Ze leerde ons hoe te ruiken en proeven en door het proberen van verschillende wijn/spijs combinaties kreeg je een idee hoe je zelf de beste wijn bij je gerecht kunt kiezen. De wijnen – van het Chileense wijnhuis MontGras – waren heerlijk.

Wijnproeverij

De witte Sauvignon Blanc en Chardonnay proefden we met o.a. een schijfje citroen, melkchocolade en pittige nootjes. De rode Pinot Noir en Cabernet Sauvignon & Carmenere met pure chocolade en kaas. In principe is het de bedoeling om tijdens het proeven de slokjes weer uit te spugen maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan. En het werd steeds gezelliger…

Delicatessemarkt

Onder een stralend zonnetje brachten we nog een bezoekje aan de delicatessemarkt. Daar was ik vooral onder de indruk van het aanbod van D’n Ark conserven. Dit sympathieke bedrijfje uit het Brabantse land heeft een heerlijk assortiment authentieke geweckte delicatessen en lekkernijen op basis van eerlijke grondstoffen.

D'n Ark conserven

Ik kocht er een weckpot met rilettes van ‘zeer langzaam gegaarde nek van het Elshorst Puur varken uit Baarschot met reuzel, kappertjes, mierikswortel en zilveruitjes’. Een mond vol! De gezouten botercaramel waar we onze zinnen op hadden gezet bleek toen wij later weer langskwamen helaas al uitverkocht.

Bij de kraam van de BijZaak kocht ik nog een heerlijke honingsiroop met citroen en bij Koppert Cress proefden we van cressplantjes als broccoli cress en pea cress. En het bijzondere Tahoon, wat zou moeten smaken naar ‘een boswandeling’. En geloof het of niet, dat deed het ook nog! Erg bijzonder en lekker.

Tahoon cress

Hoewel de delicatessemarkt qua omvang een beetje tegenviel was ik verder zeer te spreken over het event. Alles was goed verzorgd, de mensen waren enthousiast en de sfeer was goed. Wat mij betreft het begin van een nieuwe traditie!

4 Comments

  1. Was ook echt een leuke dag! 😀

  2. Leuk verslag. Kan me voorstellen dat jullie hebben genoten. En Rudolph mag bij mij wel een eitje komen bakken…. 😉

  3. Food bloggers united 🙂

  4. Hahaha, ik zal het hem doorgeven de volgende keer!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*