Home » Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
cool japan

Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

cool japan

Alleen nog dit weekend kun je de tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde in Leiden bezoeken. De expositie toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context. Een combi van historische topstukken en hedendaagse kunst. Centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

En na afloop kun je in Museumcafé genieten van het voor de gelegenheid uitgebreide thee-assortiment. Met Japanse theesoorten van Het Klaverblad, het oudste thee- en koffiewinkeltje van Nederland.

roman-146317_960_720

Beleven

Nog iets voor op mijn lange bucketlist: historisch kookatelier eet!verleden (Nijmegen) organiseert kookworkshops en cursussen rondom de geschiedenis van eten en drinken. Je kookt uit eeuwenoude kookboeken en gaat aan de slag met historische recepten met een eigentijdse twist. Er zijn kookworkshops uit de Romeinse tijd, middeleeuwen, renaissance en de Gouden Eeuw en met thema’s als sinterklaas, kerst en vergeten eten. Te leuk!!!

IKEA tekenwedstrijd
AMSTERDAM, 16 Oktober 2017: Jill Schirnhofer trapt tekenwedstrijd Ikea af. © 2017 SEBASTIAAN ROZENDAAL / PHOTO REPUBLIC

Doen

De knuffel van jouw kind wereldwijd in de schappen van IKEA? Dat kan! Het Zweedse woonwarenhuis is weer op zoek naar nieuwe knuffelontwerpers ter ere van de Let’s Play for Change campagne. Jonge tekentalenten (t/m 12 jaar) kunnen vanaf vandaag via IKEA.nl het wedstrijdformulier downloaden, printen en aan de slag. Ze kunnen hun ontwerp t/m 7 november inleveren bij een IKEA winkel in de buurt.

bakgeheimen

Kopen

Als een van mijn favoriete winkels een kookboek uitbrengt dan moet het wel goed zijn! In ‘Bakgeheimen’ vind je 40 favoriete zoete recepten van Dille & Kamille. Van eenvoudige zandkoekjes tot prachtige taarten. Bovendien bevat het boek slimme baktips en extraatjes als receptkaarten en cadeaulabels.

Het boek bevat 128 blz en kost 14,99.

Jumbo veggie

Proeven

Steeds meer mensen eten een dag in de week of vaker geen vlees. Om het haar klanten makkelijk te maken introduceert Jumbo ‘Veggie Chef’, het grootste huismerkassortiment vegetarische en veganistische producten van Nederland.

De Jumbo Veggie Chef lijn bestaat uit maar liefst 40 verschillende producten. Van bietenburger tot falafeldeeg en van notenballetjes tot vegetarische kaasschnitzel. Van de 40 producten zijn er 19 tevens veganistisch.

Surimam

Lezen

Ik ontmoette de zusjes in april tijdens de culiperslunch en was meteen enthousiast! Nu is het boek “Surimam‘ van de drie zussen, Moreen, Aretha en Martha Waal eindelijk op de markt! Eten moet je met liefde bereiden, zo leerden de zussen van hun moeder. Soso lobi. Naast aandacht en liefde is er nog een ander belangrijk ingrediënt voor de Surinaamse keuken: mooie verhalen. Ook die vind je terug in dit familiekookboek. Op mijn to cook lijstje staan in ieder geval de maizenakoekjes en het gemberbier. Dit prachtige gebonden boek (176 blz) bevat 80 authentieke Surinaamse gerechten en is een echte aanrader!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Mijn vriendin is helemaal gek van Japan dus die gaat naar Leiden!

  2. De veggie chef lijn van Jumbo moet ik echt even gaan bekijken, wat tof! Ziet er op het plaatje erg smaakvol uit 😀
    Ik ben benieuwd naar de 2 kookboeken, ik zag die van Dille & Kamille ook voorbij komen, we hebben een gedeelde liefde voor die winkel, jij hebt geluk dat ie in Den Haag zit, ik moet er even voor rijden maar ach… kleine moeite hihi!

  3. Wij hebben hier geen Jumbo in de buurt. Jammer is dat.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*