Home » Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
MaMa Kelly Amsterdam

Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

comm.

Heel lang zijn ze dicht geweest: het museum voor Communicatie in Den Haag. Maar sinds 3 november kun je er – onder de nieuwe naam ‘COMM’ – gelukkig weer terecht! Vier verdiepingen vol over de invloed van communicatie op jou en je omgeving. Via het verleden reis je naar het heden en richting de toekomst. Leuk en interactief, en geschikt voor jong én oud. COMM is geopend van dinsdag t/m zondag.

MaMa Kelly Amsterdam
Credits: De Horeca Fabriek

Beleven

Na het succes in Den Haag opent MaMa Kelly vanaf 13 november een vestiging in Amsterdam! Het succes van de kip of kreeft wordt voortgezet in een pand in het Olympisch stadion met een spraakmakend roze interieur. ‘Pink is not a colour, it’s an attitude’ aldus eigenaar én ontwerper Rein Rambaldo. De kreeft heb ik al meerdere malen mogen proeven (verrukkelijk), het interieur hoop ik snel een keer te bewonderen. Het pand in Den Haag in de oude Caballero fabriek is schitterend, industrieel en retro. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de vestiging in Amsterdam! Reserveren kan vanaf nu al.

snoepkrokodil

Doen

Niet vergeten, vanavond is het Sint Maarten! Haal dus voldoende snoep in huis. ‘Hier woont een rijk man, die veel geven kan, veel kan hij geven, lang zal hij leven….’. In mijn jeugd vond ik het fantastisch, om al zingend, met mijn lampionnetje (toen nog met brandend kaarsje), langs de deuren te gaan. En een enorme voorraad snoep op te halen. En een incidenteel mandarijntje van de mensen die anti-snoep waren. Ik heb zelfs een keur van iemand een mini tube tandpasta gekregen, haha. Helaas wordt Sint Maarten niet overal gevierd. Hier in Den Haag bijvoorbeeld heb ik nog nooit een kind aan de deur gehad. Vier jij (of je kinderen) Sint Maarten?

chilisaus_pakket_westlandpeppers-3

Kopen

In de foodiebox ontving ik een super leuk pakket van WestlandPeppers waarmee je zelf je eigen chilisaus kunt maken. Voor pepertjes uit het Westland, mijn eigenste buren! Helemaal puur, zonder toegevoegde suikers. En het leukste is: het pakketje is zo compleet, je kunt direct aan de slag. Want naast peper, paprika’s en knoflook zit er zelfs een flesje in en een etiket! En op de achterkant van de stap-voor-stap uitleg zelfs een diy trechtertje! Voor maar € 3,95 bestel je online dit leuke pakket. En kun je straks je eigen chilisaus serveren. Ik at mijn chilisaus bij een heerlijke old skool tosti. Zo lekker!

blije boterham

Proeven

Eerst een hartige boterham en dan een zoete. Het gros van de Nederlandse kinderen wordt op deze manier groot gebracht. En dus moet die zoete boterham extra lekker zijn. Vanaf nu is er De Blije Boterham: verrassende smaken boterhampasta’s. Verkrijgbaar in drie varianten: Caramel Stroopwafel, Romige Kokos en Smeuïge Muisjes.

Ik heb de smeuïge muisjes geprobeerd en wat is dat lekker. Wel de smaak, maar niet het geklungel! En ook heel lekker als topping op bijvoorbeeld een cupcake of op een pannenkoek. De boterhampasta’s van De Blije Boterham zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en PLUS voor € 2,29. De smaak Smeuïge Muisjes is exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Blunder boek

Lezen

Een kennis feliciteren met haar zwangerschap terwijl ze helemaal niet zwanger is…Frontaal tegen een glazen deur lopen waarachter het voltallige management net zitten te vergaderen. Ben jij zo iemand die dit soort blunders en gênante situaties herkent? Dan is het Blunder Boek geschreven voor jou! Met de 167 meest voorkomende stommiteitenen hoe ermee om te gaan (of, in het beste geval, hoe ze te vermijden).

Kopen dus, of cadeau doen aan die blunderende beste vriendin!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ik ben bezig met iets lekkers met de smeuïge muisjes, het wordt volgens mij heel erg lekker. 🙂 Je foto’s zien er leuk uit (van de chili producten en ook van de appelmoes van laatst), echt lekker!

  2. Ik vond die chilisaus ook echt zo leuk. Zeker leuk om iemand cadeau te geven.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*