west coast frozen yoghurt

Saturday six – zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien horen, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Eerder schreef ik al over de documentaire ‘Ants on a shrimp’. In deze documentaire verhuist chefkok René Redzepi (NOMA) zijn restaurant voor een periode van vijf weken naar Tokio voor een uniek culinair experiment. NOMA staat erom bekend alleen te koken met natuurlijke ingrediënten uit de nabije omgeving. Gaat hem dat ook lukken met de voor hem nog onbekende Japanse ingrediënten?

Je kunt deze documentaire, die op 18 mei werd uitgezonden op NPO3, nu terugkijken via Uitzending gemist.

podcast

Horen

Luister jij weleens naar een podcast? Een podcast is een soort radioprogramma op internet, dat meestal wordt opgeslagen in MP3 formaat. Zodat je het op een later moment rustig kunt afluisteren. Er zijn heel veel soorten podcasts, en natuurlijk ook culinaire! Een bekende is de podcast van Mangiare, het wekelijke NPO1 radioprogramma waarin Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken over hun vak. Met vaste rubrieken zoals de kookboekenrubriek en het Proefpanel. Leuk om naar te luisteren tijdens b.v. het sporten, strijken of een lange autorit.

jeneverfestival

Doen

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni (13.00 – 20.00 uur) wordt Schiedam omgetoverd tot het populaire Nederlands Jeneverfestival. Met een programma vol live muziek, uiteenlopende jenever en gin workshops, foodtrucks, cocktailshows én een vintagemarkt wordt Schiedam een weekend lang weer jenever hoofdstad van Nederland.

Met het thema Tasty draait het festival dit jaar om het prikkelen van alle zintuigen. Horecaondernemers presenteren in een kookwedstrijd hun favoriete gerecht met gin en jenever als kenmerkend ingrediënt. Met een speciale strippenkaart kunnen bezoekers genieten van deze gerechten. Toegang is 10,00 uur (in de voorverkoop) voor 2 dagen incl. 2 consumpties.

Kijk op de website voor een overzicht van het programma en alle workshops

orelia-summer-charm-open-bangle-armband

Kopen

Ik ben erg gecharmeerd van de sieraden van Orelia, zoals deze ‘open bangle’ armband. Ik draag niet vaak armbanden maar in de zomer, op een mooie zongebruinde huid, vind ik dit soort sieraden extra vrolijk staan.

Deze sieradenlijn is geïnspireerd op de reis die Louisa door Azië heeft gemaakt. De collectie omvat prachtige oorbellen, kettingen en armbanden. Voor ieder wat wils en tegen leuke prijzen. De armband is voor € 31,00 te koop bij fonQ.

west coast frozen yoghurt

Proeven

Biologische yoghurt met een West Coast vibe. Dat is West Coast Frozen Yoghurt, een nieuw merk yoghurt-ijs in vier smaken: naturel, aardbei, mango en bosbessen. Met pure biologische en organische ingrediënten en yoghurt van Hollandse koeien. Nu nog voornamelijk verkrijgbaar in de horeca (zie de site voor verkoopadressen) en bij Ekoplaza. Houd de facebookpagina in de gaten voor meer verkoopadressen!

de dorst

Lezen

Eén van mijn favoriete thriller-auteurs – Jo Nesbø, komt weer met een nieuw boek met politieagent Harry Hole in de hoofdrol: De Dorst. Gegarandeerd goed voor een paar spannende uurtjes lezen. Heb jij al eens eerder boeken van Jo Nesbø gelezen? Een aanrader als je houdt van schrijvers als Karin Slaughter, Lisa Gardner en Mo Hayder.

2 Comments

  1. Wat een super leuke rubriek is dit op je blog! En wat een mooie armband! De biologische yoghurt lijkt me trouwens ook erg smaakvol! Leuk, leuk ,leuk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge