Home » Saturday Six – zien,beleven, doen, lezen, kopen & proeven
smoofl

Saturday Six – zien,beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

hortus leiden

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin (1590!) van Nederland en West-Europa. Tot en met 7 oktober kun je in de Hortus terecht voor de tentoonstelling ‘Plant & Eter’. In deze tentoonstelling maak je kennis met bekende en minder bekende voedingsgwassen. Interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in planten, koken en eten! Alle bezoekers krijgen bovendien een kookboekje van Onno Kleyn met acht Hortus-soeprecepten cadeau.

Helena

Beleven

Culinair genieten aan boord van de oudste driemastschoener van Nederland? Op 16 juni a.s. vaart de monumentale ‘Helena’ uit voor een culinaire trip onder de noemer ‘Verse Vangst’. Vanuit Vlaardingen vaar je over de Maas in deze 40 meter lange originele stevenaak uit 1875 en geniet je van een heerlijk vismenu. Met natuurlijk verse nieuwe haring! Voor slechts € 59,00 een unieke culinaire belevenis

Lucky's bowling

 

Doen

Bowlen suf en ouderwets? Dacht het niet! Want in de eerste designbowlingbaan van west-Europa kun je zowel heerlijk eten als in stijl een ‘balletje rollen’. Lucky’s Bowling in Warmond heeft een schitterende industriële inrichting, hoge plafonds, designmeubilair en is uitgerust met Brunswick-banen, het neusje van de zalm op het gebied van bowlingbanen. Na het bowlen geniet je van een een heerlijke burger met truffelmayo en verse frites uit Zuyd. Ik heb het geprobeerd, zowel de burger als het bowlen. De burger en frietjes waren heerlijk, mijn bowling resultaten wat minder! Maar dat lag zeker niet aan de baan. Een aanrader voor een gezellig en smakelijk avondje uit!

HEMA broche

Kopen

Is ie niet geweldig, deze vlaggetjesbroche van HEMA? Ik heb ‘m al in huis! Omdat ik volgende week jarig ben, maar ook omdat ik van slingers hou en je iedere dag moet vieren alsof het een feestje is! All yours voor maar € 2,50, online of in de winkel

smoofl

Proeven

Lekker hoor, dat warme zomerweer. Onder de parasol, ijsje erbij….voor de hond! Smoofl is een ice cream mix voor honden die wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Los de ‘very berry’ ijsjesmix op in water en laat een nacht in de vriezer staan. Met de inhoud van één doosje maak je 6-8 ijslolly’s. Het recept is uiteraard aangepast aan het metabolisme van de hond, en heeft een aangepaste suiker/vet verhouding en een verwaarloosbare hoeveelheid lactose.

De ijsmix kost € 6,50 en is vanaf begin juni verkrijgbaar via de site (je vindt daar ook een overzicht van verkoopadressen).

doodsangst

Lezen

Ik ben fan van de Roy Grace serie van thriller auteur Peter James. En dus blij dat er 28 mei weer een nieuw deel in de winkel ligt: ‘Doodsangst’. Hoewel de boeken prima afzonderlijk van elkaar te lezen zijn zal ik je aanraden ze toch zoveel mogelijk op volgorde te lezen. Roy maakt privé nogal wat mee en dan is het fijn als je een beetje weet hoe of wat. Door zijn boeken wil ik al heel graag een keer naar Brighton! Heb jij weleens een Peter James boek gelezen?

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dat boek lijkt me 1 om te onthouden, maar ik moet eerst nog een Nicci French lezen. En die broche is echt geweldig. Die ga ik kopen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*