Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Aan tafel

Schreef ik eerder al over ‘Vers van vroeger’ in het buitenmuseum van het AH, vanaf 2 juni kun je in het binnenmuseum terecht voor tentoonstelling ‘Aan tafel!’ Daar ontdek je als  bezoeker hoeveel werk het vroeger was om eten op tafel te krijgen.

Aardappelen, kool en vis staan centraal – ingrediënten die vaak op het Zuiderzeemenu stonden. Elke zaal van de tentoonstelling is gewijd aan één van deze drie ingrediënten. Je ziet hoe vroeger vis werd gevangen, verwerkt en verkocht. Ook zie je waar kool en aardappelen vandaan kwamen in een tijd zonder supermarkt. In de laatste tentoonstellingszaal ga je ‘aan tafel’; behalve een gedekte tafel, vind je hier oude recepten en nieuwe interpretaties hiervan zoals ‘Kapkool van Urk’ en een smakelijke aardappelwafel: de ‘Polderwafel’.

Spido en parkheuvel

Beleven

Al varend genieten van een sterrendiner op de Maas? Spido en Restaurant Parkheuvel slaan op 10 juni de handen ineen en gooien de trossen los. Chef-kok Erik van Loo** bereidt deze avond met de mooiste producten van het seizoen een 4-gangen diner.

Van een warm onthaal met champagne tot het menu met bijpassend wijnarrangement, je wordt volledig in de watten gelegd. Dat kost ook wel wat (€ 195,00 p.p.) maar dan heb je ook wel wat! Boeken doe je via https://www.spido.nl/tochten-cruises/sterrendiner-op-het-water

Betjeman en Barton ijsthee

Doen

Maak met dit mooie lenteweer een keertje ijsthee! Bijvoorbeeld die van Betjeman & Barton, de Thé Glacé. Twee heerlijke soorten ijsthee met een beetje Franse chic. En je maakt het gewoon met koud water uit de kraan. Vier uur laten trekken in de koelkast, even zeven en klaar. Voeg er desgewenst nog wat verse munt of citroen (en zoet met honing naar wens) aan toe en serveer in je mooiste karaf of fles. Er zijn twee smaken: ijsthee van citroenverveine en meloen, en zwarte thee met yuzu en citroen. Tried and tested, allebei even lekker!

Voor 125 gram thee betaal je € 10,50. Zo’n prachtig blik (met eveneens 125 gram thee) kost € 21,00.

KITKAT ruby

Ruby-chocolade werd vorig jaar september onthuld door chocoladeproducent Callebaut. Zij makena de chocolade van speciaal geselecteerde Ruby-cacaobone die een uniek en innovatief proces ondergaan om de smaak en roze tint, die van nature in de cacaobonen aanwezig zijn, tot uiting te laten komen.

Nestlé verwerkte de ruby-chocolade in de KITKAT Ruby! Deze unieke KITKAT is verkrijgbaar bij AH en heeft een intense bessenachtige smaak. Lekker, een unexpected break!

zwart ijs

Proeven

Zwart voedsel is hot! Of cool, als je het eet als ijsje! Swirl’s Ice Cream brengt voor het eerst zwart softijs naar Nederland. In een zwart hoorntje! Het ijs smaakt gewoon vertrouwd naar vanille, de zwarte kleur ontstaat door toevoegng van koolstof poeder dat van kokosnootschil wordt gemaakt. Kijk op www.swirlsicecream.nl voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

dag van de doden

Lezen

Zeven dagen van de week heb ik genoten van de boeken van Nicci French met Frieda Klein in de hoofdrol. Van Blauwe maandag tot Zondagochtend breekt aan heb je kunnen lezen over de ondergrondse rivieren van London en de gruwelijke daden van Dean Reeve. Met De Dag van de Doden is eindelijk de apotheose aangebroken. As we speak ben ik halverwege, en het is zo spannend! Heb jij deze serie van Nicci French al gelezen. Zeker een aanrader! Wel op volgorde lezen, anders is het verhaal niet goed te volgen.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Ik moet de nieuwe Nicci French nog kopen! Ik verheug me er al helemaal vol! Fijn weekend!

  2. Die Ruby chocolade staat nog steeds op mijn lijstje en hij gaat er komen. 😉 Zwart ijs lijkt mij wel cool, maar ook wel een vies idee eigenlijk haha.

  3. Wow, dat van Spido en restaurant Parkheuvel lijkt mij serieus echt té gek. Maar financieel zit het er even niet in. Zeker niet na de verrassing van manlief dat we binnenkort (tgv zijn 50ste verjaardag en ons 27-jarig samenzijn) naar het Okura hotel gaan voor allerlei verwennerij (massage, gezichtsbehandeling, Skybar en een uitgebreid 5 gangen-diner in het Sazanka). Kijk er zó naar uit!

  4. Top lijstje weer! Die roze chocolade past helemaal bij ons uitstapje 🙂 Fijn weekend.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*