Home » Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven
Markthal - shutterstock

Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien horen, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Doen

Je hele sociale leven deel je met je vrienden en familie via Facebook en Instagram. Maar oma zit niet altijd op social media….Enter: omapost. De app waarmee je gemakkelijk je online foto’s stuurt naar je opa en/of oma! Gewoon via een kaartje door de brievenbus. Met een persoonlijke boodschap.

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken.  Heb je zelf geen opa of oma meer? Dan kan omapost je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma. Ik zeg doen!!

Horen

Het is weliswaar een youtube filmpje maar het draait hier om oude radio commercials! Van Belinda sigaretten tot ‘Leve van de man van de SRV….’. Ik hartje nostalgie!

Zien

Markthal - shutterstock
Voor een zogenaamde architectuurtour met een bite organiseert Rotterdam Tours rondleidingen in de Markthal Rotterdam. Inclusief een ‘meet & taste’ bij één van de ondernemers op de marktvloer. Dé manier om kennis te maken met al het lekkers dat de markthal te bieden heeft en meer te leren over het prachtige gebouw en kunstwerkplafond. De eerstvolgende tour vindt plaats op zaterdag 16 september, tickets kosten € 15,95 per persoon.

Gallo spritz

Kopen

Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe fruitige wijnen van Gallo. De Gallo Spritz wijnen hebben een lichte bubbel, bevatten slechts 5,5% alcohol en is verkrijgbaar in twee smaken: de Pineapple & Passionfruit en Raspberry & Lime. De eerste is gebaseerd op de Gallo Pinot Grigio, de tweede is een Gallo Grenache rosé, beide aangevuld met de natuurlijke aroma’s. Lekker fruitig en verfrissend, niet te zoet en perfect voor de zomer! Mijn favoriet is de Pineapple & Passionfruit.

De spritz wijnen zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Hoogvliet voor € 4,99 ricola

Proeven

Kaalgeschoren bermen, strakke groene weilanden, pesticide….bijen sterven massaal uit. En dat is slecht nieuws, want 76 procent van de planten die voor ons voedsel zorgen, zijn afhankelijk van dierlijke bestuiving. Gelukkig zijn er projecten zoals COLOSS, die zich bezig houden met onderzoek naar en preventie van het uitsterven van bijenkolonies. De Zwitserse kruidenbonbons van Ricola zijn ook afhankelijk van bijen. Want zonder bijen geen kruiden en zonder kruiden geen Ricola. Daarom ondersteunt het Zwitserse snoepmerk met de Ricola Foundation het COLOSS project. Maar ook verschillende lokale bijenprojecten in bijvoorbeeld Oeganda en Columbia. Goed eten en goed doen, me like! Ik neem nog zo’n lekkere Honey Herb kruidenpastille!

5 ingrediënten - Jamie Oliver

Lezen

Op 5 september verschijnt het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: 5 ingrediënten. In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd.

Dit artikel bevat affiliated links en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Foto Markthal: Shutterstock.com

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*