Het is wel grappig: altijd als ik denk dat de afgelopen maand wel een rustige was, sta ik er toch weer iedere keer van te kijken wat ik dan allemaal wel niet gedaan heb. Never a dull moment met deze meid (okay vrouw). Dit was my happy life april 2025!
My happy life april 2025
We boekten onze zomervakantie! De reis gaat naar….China! Het is een soort highlights rondreis van China geworden, van de Chinese muur tot het terracotta leger. We beginnen in Beijing en eindigen in Shanghai, de grote afstanden er tussen doen we met de hogesnelheidstrein. We gaan in juli – georganiseerd, met Koning Aap. Nu al zoveel zin in!
Ik stoeide wat met AI, met best wel grappige resultaten. Ik ben er nog niet echt uit wat ik er nou van moet vinden. Maar we kunnen er niet meer omheen, dus houd ik me liever maar zo goed mogelijk op de hoogte.
Tussendoor vermaakte ik me thuis met het maken van paasrecepten, recepten in opdracht, knutstelde nog mijn kleinste miniatuur strandhuis in elkaar en had eindelijk eens tijd om de gewonnen multicooker/instantpot uit te proberen. Ik maakte stoofvlees, pulled chicken, mac ’n cheese en gepofte aardappel. Het is een handig ding, maar tegelijkertijd maakte ik al die recepten ook al gewoon in de pan of oven. Het is weer een apparaat erbij en best groot ook…
Pasen vierden we rustig thuis, ik maakte allerlei lekkers zoals deze croissantrolletjes met pistachecreme. En tussendoor brachten en haalden we nog even mijn ouders naar Rotterdam, zij maakten tijdens de paasdagen een riviercruise naar België.
Bloguitjes
Er waren wel weer wat hele lekkere uitstapjes deze maand. Met Mariska ging ik heerlijk lunchen bij Dunes, een gloednieuwe strandtent op de boulevard van Kijkduin. Lekker om de hoek dus.
Bij Brasserie Bijna Thuis is hadden we een heerlijke proeverij van de kaart én een cocktail workshop met een leuke groep vrouwen.
PR bureau Kroon op het Werk (onder andere bekend van de mooie foodybox die ik ieder kwartaal krijg) vierde haar 25-jarig jubileum. Dus reden Mariska en ik naar Amsterdam voor een avondje standjes hoppen en met een goedgevulde tas weer huiswaarts te keren.
Ik was uitgenodigd voor de opening van Gastrovino in Leiden, een waar Luilekkerland voor foodies. Ook hier ging ik met een tas vol lekkers naar huis. Wat een straf he, deze baan.
Voor de tweede keer mocht ik komen lunchen bij Chez Fleur aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. En geloof me, dat is een feestje! De zaak is verbouwd (check die prachtige muurschildering) en op de kaart staan de heerlijkste tapas en mezzes. Ze hebben ook een zonnig terras, dus al met al geen excuus om hier nog veel vaker heen te gaan!
Bij Sashalashes in Den Haag mocht ik langskomen voor een zogenaamde brow lamination. Ofwel hoe je van borstelige haast onzichtbare haartjes, mooie volle wenkbrauwen kunt krijgen!
Blogpost
Voor een samenwerking met de nieuwe botanical dressings van Remia ontving ik dit prachtige pakket. Ik maakte er deze lekkere noodle salade met mango en garnalen in slaschuitjes mee. Recept staat al op insta, en binnenkort ook hier op de blog.
Verder kreeg ik nog een lekker pakket met plantaardige yoghurt en ijskoffies van Oddly, weer een nieuw pakket noten voor de samenwerking met Noothotheek, en deed ik een leuke samenwerking met Vifon noodles.
Zoals ik hierboven al schreef was er ook weer een foodybox lente en mochten mijn ouders zoals ieder jaar genieten van de eerste asperges van het jaar.
Tot slot is dit pakket van So vegan so Fine nog wel het benoemen waard. De pistachepasta is heerlijk en hoe leuk is dit pakket in picknickmand samengesteld?
Ik maakte er de eerder genoemde croissantrol met pistache mee en een heerlijk pistache schuimgebak. Ook dat recept volgt nog maar staat wel al op insta.
My happy life mei 2025
Bodhi wordt morgen 20! Peter zit voor werk een paar dagen in een hotel, dus vieren we het zondag met de familie. Maar morgen gaan we gezellig samen shoppen in The Mall of the Netherlands en lunchen. Verder staan er weer genoeg leuke uitjes in de planning, en sluiten we de maand af met mijn 57e (help!) verjaardag.