Home » Op vakantie naar India: Visum, Vaccinatie, Verzekering

Op vakantie naar India: Visum, Vaccinatie, Verzekering

De knoop is doorgehakt, we hebben voor de zomer een vakantie naar India en Nepal geboekt! Gelukkig hebben we nog een paar maanden, dus alle tijd voor een hoop voorpret én geregel. Want wanneer je een verre reis wilt maken, komt er vaak veel bij kijken. En dan met name voor wat betreft de drie V’s: Visum India, Vaccinatie en Verzekering.

Visum India aanvragen

Visum India

Als toerist moet je voor het reizen naar India een visum aanvragen. Toen wij in 1999 voor het eerst naar India gingen, moesten wij nog naar de ambassade in Den Haag om een stempel in ons paspoort te halen. Of je kon je paspoort aangetekend opsturen en die was je dan ook een poosje kwijt. Tegenwoordig kun je voor India eenvoudig online een visum aanvragen. Dit zogenaamde e-visum India krijg je gewoon per mail toegestuurd en hoef je alleen nog uit te printen en met je mee op reis te nemen. Er is een e-Tourist en een e-Business variant en en twee soorten geldigheid. 

Het visum met een geldigheid van 30 dagen gebruik je voor een verblijf in India van maximaal 30 aaneengesloten dagen. Perfect voor onze vakantie dus. Wil je langer in India verblijven, dan kun je ook een 1-jarig visum met een maximale verblijfsduur van 90 dagen aanvragen.  Voor het visum van 30 dagen betaal je € 49,95. Het 1-jarig visum kost € 74,95. Let op: er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

De belangrijkste zijn:

  • Je paspoort moet bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig zijn en twee lege pagina’s bevatten.
  • Je moet al voor vertrek naar India een ticket hebben geboekt voor een doorreis of terugreis.
  • Je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen bezit om de gehele reis te kunnen bekostigen.
Voorbeeld e-visum India
Voorbeeld e-visum India

E-visum India aanvragen

Het visum India aanvragen gaat heel eenvoudig met een online aanvraagformulier.  Na het invullen betaal je via iDEAL of creditcard en upload je een pasfoto en scan van je paspoort. Na controle van je aanvraag (op invul- en aanleverfouten) wordt de aanvraag voorgelegd aan de immigratiedienst in India. Na gemiddeld een week wordt het visum toegekend. Het visum is geldig vanaf het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Vraag je het visum met een geldigheid van 30 dagen aan? Dan moet je dus binnen 30 dagen na goedkeuring van de aanvraag in India arriveren. Je kunt echter gerust eerder je visum aanvraag doen, deze wordt dan door Visumbuitenland in de wacht gezet en pas 21 dagen voor je verwachte aankomstdatum in India in behandeling genomen. 

Vakantie naar India: vaccinatie

Vaccinatie

Voor reizen naar India worden door de GGD drie vaccinaties aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus, Polio), Buiktyfus en Hepatitis A. Voor vaccinatie met DTP vaccin geldt dat, als je bent geboren na 1-1-1950 en alle kindervaccinaties hebt gehad, één herhalingsprik voldoende is voor tien jaar bescherming.

Voor buiktyfus is het advies om te vaccineren afhankelijk van de reisduur, verblijfsomstandigheden en jouw medische situatie. De vaccinatie bestaat uit één prik en beschermt voor 60-70% tegen tyfus voor een periode van drie jaar. Vraag de GGD dan ook om advies voor jouw situatie.

Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar. 

Gelukkig hebben wij alle drie al de DTP vaccinatie gehaald in 2017 en ook de twee hepatitis A prikken zijn al in de pocket. Ik zal dus alleen nog informeren of in ons geval de buiktyfus vaccinatie noodzakelijk is. 

India

Verzekering

Voor een reis naar India heb je een reisverzekering met werelddekking nodig. Wij hebben een doorlopende reisverzekering met Europadekking. Je kunt er dan voor kiezen deze om te zetten naar werelddekking, of een eenmalige toeslag te betalen voor werelddekking van deze ene reis. Ik nam daarnaast ook een annuleringsverzekering. De reis is best prijzig en je boekt deze al 5 maanden van tevoren. Let wel even goed op de voorwaarden én de dekking van de annuleringsverzekering!

Ik heb er zin in. Nu alles geregeld is, rest alleen nog een hoop voorpret! En inpakken!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*