Home » My happy kitchen test: kaas uit Kollum
Kaas uit Kollum

My happy kitchen test: kaas uit Kollum

Aan mij vragen of je een pakketje met kaas wil ontvangen is als vragen aan Donald Trump of hij president wil worden. Natuurlijk wil ik dat! Ik heb niet voor niets het woord ‘kaas’ prominent in mijn slogan staan. Je kunt me er dag en nacht voor wakker maken. Kaas uit Kollum maakte mij dan ook erg happy met dit geweldige kaasplankje.

Kaas uit Kollum

Kaas uit Kollum is al bijna een halve eeuw gevestigd in het dorp Kollum, vlakbij Groningen. Kaas is de passie van de familie Van der Veen, die hun assortiment kazen (meer dan 100!) verkopen op 35 markten in noord Nederland. Geen supermarkt kazen dus, maar alleen de allerbeste (streek)kazen, waarvan de herkomst bekend is en bereid uit melk van boeren die met respect voor hun koeien zorgen. Zo horen we dat graag!

Sinds enkele jaren is de familie ook een webshop gestart, www.kaasuitkollum.nl De kaas wordt vers gesneden en dezelfde dag nog verstuurd. Feestje? Bestel dan eens één van de samengestelde kaasplankjes.

Vooraf mocht ik aangeven naar welke soort kaas mijn voorkeur uit ging. Ehm, ja, welke niet eigenlijk? Om het hen niet al te moeilijk te maken koos ik voor ‘oud, brokkelig en geiten’.

Kaas uit Kollum

Dit was de selectie die ik op mijn kaasplankje kreeg toegestuurd (van links naar rechts):

Veenhoeve geitenkaas oud

Heerlijke, één jaar gerijpte kaas uit 100% geitenmelk. Voortreffelijk bij een glas rode wijn.

Kaas uit Kollum geit, honing, ti

Boer ’n Trots geitenkaas honing tijm

Kaas met een kruidige en iets zoete smaak. De topping van tijm en korenbloemen (niet zichtbaar op dit stukje) geven de kaas een hele bijzondere uitstraling!

Boerenkaas grove olijf tomaat

Deze rauwmelkse boerenkaas met olijf en tomaat heeft een gouden award gewonnen in zijn klasse: Best new dairy product.

Oude ut Kollum

Eén jaar gerijpt op onbehandelde houten planken. Deze traditionele kaas uit Kollum is zo lekker, daar blijf je van eten! En nog prima snijdbaar, dus ideaal voor op brood.

(g)oud Brokkel ut Kollum

De trots ut Kollum is deze smaakvolle overjarige kaas.

Bospaddestoel

Boer ’n trots bospaddenstoel

Kaas met grove stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook. Een unieke smaak!

Persoonlijk ben ik niet echt fan van kaas met toevoegingen. Ik proef het liefst de pure volle smaak van de kaas zelf. Toch moet ik zeggen dat de kazen met honing tijm, bospaddenstoel en grove olijf tomaat mij toch positief verraste. Maar dan de oude ut Kollum. En de (g)oud uit Kollum. Dan weet je weer dat goede kaas geen krans behoeft (of was het nou wijn,hihi). Kaas zoals kaas bedoeld is. Zooooo lekker!

Rondsnuffelend op de website kom ik nog veel meer lekkere dingen tegen. Hollandse kaasfondue mix, Italiaanse creme de Parmesan, vijgendip, Spaanse manchego. Een walhalla voor kaasliefhebbers zoals ik!

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ik hou ook zo van kaas! Deze kazen zien er apart uit zeg. Alleen echt super sterke kazen zoals gorgonzola zijn niet zo mijn ding. Deze klinken wel interessant.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*