Home » My happy kitchen test: Healthy People watermeloen en kokoswater cranberry

My happy kitchen test: Healthy People watermeloen en kokoswater cranberry

Het assortiment aan sappen is de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. Was ‘vroegah’ Appelsientje de marktleider van de sapjes, met z’n Goudappeltje en Fruitdruifje, tegenwoordig is de keuze enorm. Zowel in het koelvak als houdbaar.

Healthy People sappen

Healthy people

En de gezondheidstrend heeft ook gezorgd voor een heel scala aan ‘gezond’ en minder zoet. Beter! Healthy People is een relatief jong Haags (yeah!) merk dat – naar eigen zeggen – voor en door mensen met een positieve levenshouding is die graag zo lang en gezond mogelijk willen genieten van het leven.

Het assortiment van Healthy People is onlangs uitgebreid met twee nieuwe smaken: watermeloen en kokoswater cranberry. My happy kitchen deed de test!

Wat is het?

Healthy People maken zogenoemde superfruitsappen. De sappen, die vrijwel altijd voor 100% uit fruit bestaan, bieden een bron aan anti-oxidanten en vitamine c. Er is geen suiker toegevoegd, met uitzondering van een paar vruchtsappen die van zichzelf te zuur zijn. Aan granaatappelsap is bijvoorbeeld fructose toegevoegd, puur om het gewoon wat lekkerder te maken.

Het water uit de jonge kokosnoot is fris en bevat weinig calorieën.  Gecombineerd met de friszure smaak van cranberry krijg je een frisse dorstlesser waarvan ‘je wel kunt blijven drinken’. Een glas kokoswater cranberry (200 ml) geeft je 30% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C en bevat 48 kcal.

Watermeloen is een verfrissende en dorstlessende sap voor de hele familie waar je echt een zomergevoel van krijgt. Een glas watermeloensap (200 ml) geeft je 30% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C én E. Vitamine E is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen. Een glas bevat 50 kcal.

De sappen van Healthy People zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en liggen in het koelvak. Een pak sap (1 liter) kost € 2,09.

En, is het wat?

Watermeloensap! Halleluja! Mijn lievelingsfruit (okay, samen met de framboos) is zelden verkrijgbaar in andere vormen dan de fruitsoort zelf. Misschien omdat het zo moeilijk is de verfrissende en zoete smaak goed te ‘pakken’? Bedenk maar eens: zie jij ooit watermeloensnoep, vla, pudding of yoghurt. Nee toch? Een vriendin neemt voor mij regelmatig watermeloenkauwgom uit Griekenland mee, maar verder dan dat ben ik nooit gekomen.

Het sap is heerlijk, lekker fris, niet te zoet, en echt dorstlessend. Een blijvertje dus. De kokoswater cranberry kan mij minder bekoren. Misschien ben ik te grote zoetekauw maar ik vind de sap echt zuur en te weinig smaak hebben. Voor de liefhebber! dus.

Ik verheug me al op de cocktails die ik deze zomer ga maken met de watermeloensap!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Ik ga die met watermeloen eens proberen! Ben super benieuwd 😀

  2. En hier zit geen appelsap in? Want dat vind ik enorm misleidend van Healthy People? In de meeste sappen zit voornamelijk appelsap? Alleen in het kokoswater niet?

  3. Ben ook benieuwd wat jij er van vindt!

  4. Er zit bijna 50% kokoswater in, de percentages van cranberrysap en (inderdaad) appelsap staan verder helaas niet vermeld. Je hebt wel gelijk dat appelsap in de meeste sappen het hoofdingredient lijkt te zijn.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*