Home » My happy kitchen test: Atkins shake mix chocolade

My happy kitchen test: Atkins shake mix chocolade

Foodblogger zijn is de leukste hobby van de wereld. Als koken en eten je passie is en je ook nog eens van schrijven houdt is het niet gek dat ik – buiten mijn werk – voornamelijk in de keuken of achter de computer te vinden ben. En daar zit ‘m nu meteen ook het grootste nadeel. Dan maar aan de Atkins shake?

Atkins chocolade shake

Lijnen

Want tijd in de keuken doorbrengen betekent calorieën consumeren en achter de computer zitten betekent weinig van die calorieën verbranden. En ook al is het motto van mijn blog ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét room, boter, suiker en kaas’, ik moet gewoon een paar kilo’s kwijt. En dan is ‘een paar’ het eufemisme van het jaar…

Maar omdat ook een lange reis begint met een eerste stap besloot ik maar weer eens te gaan beginnen met lijnen. Correctie: met het aanpassen van mijn eetpatroon. Want ik eet niet ongezond (snoepen doe ik bijvoorbeeld zelden), maar vooral heel vaak en veel. En ik weet al dat jezelf bepaalde producten ontzeggen niet werkt (been there, done that). Ik ga het daarom vooral zoeken in het aanpassen van de hoeveelheden en het in sommige gevallen maken van gezondere keuzes. Klinkt allemaal makkelijk, is het helaas niet.

Kickstart

Om mijn nieuwe poging even een kickstart te geven – een goed begin is het tenslotte het halve werk – had ik bedacht om te beginnen met een weekje maaltijdvervangers. Ik heb het momenteel ontzettend druk, zowel voor mijn werk als mijn blog – dus het vervangen van ontbijt en lunch door bijvoorbeeld een shake en dan gewoon avondeten leek mij wel wat. Ik heb echter geen enkele ervaring met maaltijdvervangers en zag mijzelf ook niet zo snel uitgebreid bij de drogist in het rek allerlei producten lopen bekijken en vergelijken! Gelukkig biedt het internet altijd uitkomst! Op drogistplein.nl vond ik overzichtelijke pagina’s vol producten om af te slanken, van shakes tot repen en van muesli tot thee.

Mijn oog viel op de ‘heerlijke romige Atkins shake mix chocolade’. Met een shake van Atkins krijg je 163 kcal binnen (4 gram koolhydraten). Je mengt de poeder met water. Met zinnetjes als ‘chocolade liefhebbers houd je niet voor de gek’ en ‘smaakt naar echte chocolade’ werd ik over de streep getrokken en de milkshake mix ging hup mijn mandje in.

Mijn ervaring

Het weekend voor ik begon bedacht ik opeens dat alleen ontbijt vervangen ook best goed genoeg was om mee te beginnen (loser!).
Maandagochtend mengde ik vol goede moed twee maatscheppen Atkins shake poeder met 300 ml water in mijn Dopper fles en shaken maar. Het resultaat: een shake met vreselijk veel klonten. De chocoladesmaak was goed maar de klonten zo smerig dat ik er misselijk van werd. En wel alles opdrinken hè. Met als resultaat dat ik zo misselijk was dat ik tot een uur of één geen honger had. Hé, het werkt!

Atkins shake in Dopper

Op dag twee mengde ik eerst het poeder aan met een beetje water, dat spontaan in een betonblok veranderde. Rest van het water erbij, shaken en weer klontjes! En toch weer opgedronken…

Op dag drie heb ik –wijzer geworden op Google –eerst de shake in een beslagkom gemengd met de staafmixer. Taadaa. Geen klontjes. Op dag vier kwam ik nog op het lumineuze idee een paar ijsklontjes toe te voegen in de fles, zodat de shake lekker koud bleef. Ook dag 5 ging de shaker mee in de tram.

Op dag zes (weekend, dus geen shakes please) toch maar even op de weegschaal gaan staan: -3 kilo! Ik heb netjes op mijn eetpatroon gelet de afgelopen week. Gewoon geluncht en avondeten gegeten, maar geen tussendoortjes, geen toetje, geen blokjes kaas voor de buis.

Waarschijnlijk was ik die drie kilo ook wel afgevallen als ik een beschuitje met kaas had gegeten ’s morgens. Maar op een of andere manier zette die shake in de ochtend mij ook meteen weer even in de juiste mind-set. We gaan er weer tegen aan vandaag!

Ik ga niet permanent mijn ontbijt vervangen door een Atkins shake, maar zo af en toe een week kan geen kwaad.

Voor deze review is gebruik gemaakt van producten die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

2 Comments

  1. Succes met afvallen! De strijd tegen de kilo's is zo zwaar.
    BTW ik kan me dus nog wel een comment van jou op een Maggi advertorial herinneren 😉

  2. Dank je, het valt idd niet mee!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*