Deze heerlijke amuse van zalmtartaar met soja kaviaar is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen nog op het laatste moment de amuselepels hoeft samen te stellen. Een heerlijk éénhaps voorgerechtje waarmee je indruk maakt bij het kerstdiner! Zalmtartaar Ik maak de zalmtartaar van gerookte zalm, die ik op smaak […]
voorgerecht
Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
Ik hou van de smaken van de herfst! Met de schattige amuse cupjes van HEMA maakte ik deze herfstige smaakcombinatie: een amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas! Amuse cupjes HEMA verkoopt deze leuke amuse cups in oranje (wortelsmaak) en rood (bietensmaak). Twaalf stuks voor β¬ 2,79. Persoonlijk proef ik […]
Brioche toast met paling
Een eenvoudig maar ook chique hapje, perfect om bijvoorbeeld te serveren als amuse of voorgerecht. De smaakcombinatie van deze brioche toast met paling is heerlijk! Eetbare bloemen Ik heb altijd gedroogde eetbare bloemen in huis (die koop je o.a. hier online maar koop het ook wel bij Sostrene Grene. Het […]
Coquilles met truffel
Als je een keer wilt uitpakken tijdens een etentje maar niet uren in de keuken wilt staan, maak dan eens als voorgerecht deze coquilles met truffel. Een showstopper, die ook nog eens binnen een paar minuten op tafel staat. Coquilles Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of […]
Gegratineerde mosselen uit de oven
Ik eet graag mosselen. Maar aangezien mijn man geen liefhebber van vis is, zijn twee kilo mosselen (de meest gangbare hoeveelheid) vaak teveel voor een maaltijd voor mij. Geen probleem, de gekookte mosselen eet ik met liefde de volgende dag weer, maar dan gegratineerde mosselen uit de oven! Mosselen Vroeger […]
Funghi al gorgonzola
Deze paddenstoelen met gorgonzola – funghi al gorgonzola op zijn Italiaans – vind je op de menukaart vaak terug bij de warme voorgerechten. Ik eet het echter graag als lunch, lekker met een paar plakjes ciabatta om de laatste restjes saus mee op te scheppen! Paddenstoelen De meest gegeten paddenstoelen […]

