Home » voorgerecht

voorgerecht

amuse hoorntjes met zalmtartaar

Amuse hoorntjes met zalmtartaar

Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt. Dat gaat je met deze amuse hoorntjes met zalmtartaar zeker lukken. Zelf amuse hoorntjes maken Hoewel je ze bij de horeca groothandel (zoals Hanos) wel […]

Amuse hoorntjes met steak tartaar

Amuse hoorntjes met steak tartaar en truffel

Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. Toen ik laatst experimenteerde met het maken van amuse hoorntjes, wist ik gelijk dat ik ook een amuse hoorntje met steak tartaar wilde maken! Een heerlijk hoofdgerecht vermomd als amuse! Zelf amuse hoorntjes maken […]

pani puri caprese

Pani puri caprese

Noem het vloeken in de kerk of fusion avant la lettre, feit is dat deze pani puri caprese super lekker is. India meets Italy, in een smakelijk en feestelijk voorgerecht! Pani puri Pani puri is een populaire Indiase streetfood die bestaat uit een knapperig, hol gefrituurd deegballetje (de puri), gevuld […]

Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Amuse van zalmtartaar met soja kaviaar

Deze heerlijke amuse van zalmtartaar met soja kaviaar is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen nog op het laatste moment de amuselepels hoeft samen te stellen. Een heerlijk éénhaps voorgerechtje waarmee je indruk maakt bij het kerstdiner! Zalmtartaar Ik maak de zalmtartaar van gerookte zalm, die ik op smaak […]

Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

Amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

Ik hou van de smaken van de herfst! Met de schattige amuse cupjes van HEMA maakte ik deze herfstige smaakcombinatie: een amuse met gekarameliseerde ui en blauwe kaas! Amuse cupjes HEMA verkoopt deze leuke amuse cups in oranje (wortelsmaak) en rood (bietensmaak). Twaalf stuks voor € 2,79. Persoonlijk proef ik […]

brioche toast met paling

Brioche toast met paling

Een eenvoudig maar ook chique hapje, perfect om bijvoorbeeld te serveren als amuse of voorgerecht. De smaakcombinatie van deze brioche toast met paling is heerlijk! Eetbare bloemen Ik heb altijd gedroogde eetbare bloemen in huis (die koop je o.a. hier online maar koop het ook wel bij Sostrene Grene. Het […]