Een eenvoudig maar ook chique hapje, perfect om bijvoorbeeld te serveren als amuse of voorgerecht. De smaakcombinatie van deze brioche toast met paling is heerlijk!
Eetbare bloemen
Ik heb altijd gedroogde eetbare bloemen in huis (die koop je o.a. hier online maar koop het ook wel bij Sostrene Grene. Het maakt ieder gerecht net even wat bijzonderder. Ik strooi ze over taart, gerechtjes zoals deze brioche toast of door de kruidenboter. De verse eetbare bloemen kocht ik bij Jumbo, die hebben ze meestal rond de feestdagen (in dit geval Pasen) in het assortiment. Eetbare verse bloemen koop je online bij Floral delight. Leuk voor een speciale gelegenheid!
Brioche brood
Brioche is een zacht, zoet brood met een luchtige structuur en een volle smaak dankzij de toevoeging van eieren, roomboter en melk. Je kunt ook Duivenkater gebruiken, een echte specialiteit uit de Zaanstreek. Ik gebruikte een brioche hamburgerbroodje om repen van te snijden. Je kunt natuurlijk ook gewoon brood gebruiken.
Brioche toast met paling

Wat heb je nodig:
- Spuitzak met stervormig mondje
Ingrediรซnten
- 1 plak brioche brood
- olijfolie
- palingfilet
- 100 gram roomkaas
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- peper en zout
Aan de slag!
- Snijd het brioche brood in dunne repen, besprenkel met wat olijfolie en bak goudbruin in de pan of oven (180 graden, ca. 5 minuten).1 plak brioche brood, olijfolie
- Meng de roomkaas met de geraspte mierikswortel en breng verder op smaak met zout en peper. Doe in een spuitzak.100 gram roomkaas, 1 eetlepel geraspte mierikswortel, peper en zout
- Beleg de geroosterde brioche broodjes met een plakje palingfilet en spuit hier rozetjes roomkaas op.palingfilet
- Bestrooi eventueel met eetbare bloemen.