Home ยป Brioche toast met paling
brioche toast met paling

Brioche toast met paling

Een eenvoudig maar ook chique hapje, perfect om bijvoorbeeld te serveren als amuse of voorgerecht. De smaakcombinatie van deze brioche toast met paling is heerlijk!

Eetbare bloemen

Ik heb altijd gedroogde eetbare bloemen in huis (die koop je o.a. hier online maar koop het ook wel bij Sostrene Grene. Het maakt ieder gerecht net even wat bijzonderder. Ik strooi ze over taart, gerechtjes zoals deze brioche toast of door de kruidenboter. De verse eetbare bloemen kocht ik bij Jumbo, die hebben ze meestal rond de feestdagen (in dit geval Pasen) in het assortiment. Eetbare verse bloemen koop je online bij Floral delight. Leuk voor een speciale gelegenheid!

Brioche brood

Brioche is een zacht, zoet brood met een luchtige structuur en een volle smaak dankzij de toevoeging van eieren, roomboter en melk. Je kunt ook Duivenkater gebruiken, een echte specialiteit uit de Zaanstreek. Ik gebruikte een brioche hamburgerbroodje om repen van te snijden. Je kunt natuurlijk ook gewoon brood gebruiken.

brioche toast met paling

Brioche toast met paling

brioche toast met paling

Brioche toast met paling

Een eenvoudig en smaakvol voorgerecht of amuse
Print Pin
Gang: amuse, voorgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: vis
Bereidingstijd: 8 minuten
Servings: 6 stuks

Wat heb je nodig:

  • Spuitzak met stervormig mondje

Ingrediรซnten

Aan de slag!

  • Snijd het brioche brood in dunne repen, besprenkel met wat olijfolie en bak goudbruin in de pan of oven (180 graden, ca. 5 minuten).
    1 plak brioche brood, olijfolie
  • Meng de roomkaas met de geraspte mierikswortel en breng verder op smaak met zout en peper. Doe in een spuitzak.
    100 gram roomkaas, 1 eetlepel geraspte mierikswortel, peper en zout
  • Beleg de geroosterde brioche broodjes met een plakje palingfilet en spuit hier rozetjes roomkaas op.
    palingfilet
  • Bestrooi eventueel met eetbare bloemen.
Delen op Facebook

 

 

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*